Yandex.Metrica

PAID-ul risca sa-si piarda clientii: romanii nu vor sa-si asigure locuintele

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Reprezentantii PAID au declarat recent ca au fost dezamagiti de numarul impardonabil de mic de proprietari care s-au achitat de datoria de a-si asigura locuintele.

Desi oficialii responsabili de buna si echitabila aplicare a acestei legi s-au asteptat la un procent de 15-20% proprietati asigurate pana la primul termen scadent, doar 8% dintre romani au incheiat politele cu pricina.

In aceste conditii de trista participare a cetatenilor la bunul mers al tarii, primariile locale sunt obligate sa purceada la amendarea intarziatilor.

In aceasta ordine de idei, reprezentantii PAID s-au vazut nevoiti sa regandeasca estimarile initiale, ajungand la concluzia ca cel mult 20% dintre proprietari isi vor fi asigurat locuintele pana in data de 15 iulie 2012.

In urma cu un an, la evenimentul de lansare al politei obligatorii de asigurare a locuintelor, m-ati intrebat ce asteptari are PAID pentru primul an de subscriere. Si, fara a lua in calcul hazardul la care suntem expusi, am afirmat, optimist, ca in 15 iulie 2011 am putea avea 15-20% din locuintele din Romania asigurate prin polita obligatorie. Cand spun hazard nu ma refer la cele trei riscuri pe care le acoperim prin polita obligatorie, ci la circumstantele imprevizibile si mai putin favorabile care au facut ca astazi sa corectez cifra anuntata cu un an in urma, a mentionat presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.

In aceeasi ordine de idei, exista riscul ca proprietarii sa renunte, din varii motive, la politele pe care deja le-au semnat. Cu alte cuvinte, portofoliul celor de la PAID este in pericol de a se subtia in mod dramatic.

Incercam sa ne pastram portofoliul acumulat si sa incheiem noi polite, astfel ca in iulie 2012 sa avem un grad de cuprindere cel putin dublu fata de acest an. Estimam o crestere a numaarului de polite si in urma protocolului care va fi semnat cu primariile, care prevede incheierea de polite de asigurare obligatorii a locuintelor direct in sediile primariilor, a adaugat Bulugea.

Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor este de numai 8,63% in primul an de la startul programului, in condiţiile in care au fost incheiate aproape 724. 000 de polite, prin raportarea numarului total de asigurari la fondul locativ existent, de 8,385 milioane de locuinte.

Ritmul de subscriere a politelor de asigurare obligatorie a locuintelor a depasit, in saptamana premergatoare datei de 15 iulie, un varf de peste 20.000 de polite/zi, a mai spus Bulugea.

Dintre cele aproape 724.000 de polite de asigurare obligatorie, 67% au fost emise in mediul urban si 33% in cel rural. Totodata, 69% dintre polite au fost achizitionate pentru locuinte de tip A si 31% pentru locuinte de tip B.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Doar 7% dintre locuinte au fost asigurate pana acum

Atitudinea romanului fata de politele de asigurare obligatorie a locuintelor se contureaza cu o maxima claritate. A spune ca nu-i pasa este, in acest moment, o platitudine care nu merita dezbatuta. In ciuda faptului ca data limita pentru achitarea sumelor aferente acestor polite este 15 iulie, doar 7% dintre locuintele din Romania au fost asigurate pana in acest moment. 7,8[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Rezervele de dauna constituite de PAID se ridica la suma de 400.000 lei

Conform declaratiilor lui Marius Bulugea, directorul general al PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), rezervele tehnice ale institutiei sunt de peste 30 milioane de lei. Cel mai recent comunicat de presa transmis de reprezentantii PAID ne informeaza ca rezervele de dauna avizate si neavizate se ridica, in prezent, la valoarea de aproximativ 400.000 de lei, suma minima necesara pentru[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult