Yandex.Metrica

Padure-parc si gradina agrobotanica in Zorilor- noul proiect al Primariei Cluj-Napoca!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Consiliul de Administratie al USAMV( Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara) si Senatul Universitatii au aprobat asocierea cu Consiliul Local Cluj-Napoca pentru amenajarea unui parc tematic in zona situata intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu. In cadrul acestui acord, USAMV va pune la dispozitie primariei pentru o perioada initiala de 10 ani, o suprafata de 6 hectare de teren, primaria ocupandu-se cu amenajarea acesteia.

“Amenajarea padurii-parc si a gradinii agrobotanice se va realiza in doua etape. In prima etapa se va realiza un parc public pentru toti cetatenii municipiului, dar cu precadere pentru cei din Zorilor, pentru ca in aceasta zona nu exista niciun parc la ora actuala. In cea de-a doua etapa, se va amenaja o gradina agrobotanica la nivel european, cu acces controlat, care va fi cu siguranta una dintre cele mai agreabile destinatii pentru petrecerea timpului liber din municipiul nostru”
, a declarat Radu Moisin, primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca.

Termenul de executie a lucrarilor de amenajare a padurii-parc va fi de 3 luni, iar a gradinii agrobotanice de 9 luni(pana la finele lui 2012).

“Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara avea in plan de mai mult timp amenajarea acestui parc, proiect care ar fi urmat sa fie realizat in urmatorii ani. Ma bucur ca am reusit, impreuna cu Primaria, sa realizam mai repede acest proiect. In acest context, am considerat necesar sa ne valorificam si gradina botanica”, a precizat Doru Pamfil, rectorul USAMV.

Sursa: www.stiridecluj.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Parc nou in cartierul Zorilor(galerie foto)

In urma cu fix 3 luni, pe 1 martie, va anuntam de intentiile primariei de a amenaja un parc in cartierul Zorilor. Iata ca autoritatile s-au incadrat in termenul stabilit si au dat in folosinta parcul din zona strazii Gheorghe Dima. Parcul "Iuliu Prodan", cunoscut botanist roman si profesor al Academiei Agricole Cluj, se intinde pe o suprafata de 3,1[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Parcul Central va fi reamenajat odata cu spatiile din jurul stadionului Cluj Arena

Primarul Sorin Apostu ne informeaza ca proiectul de amenajare a zonelor din proximitatea stadionului Cluj Arena va fi corelat cu planul de reamenajare a parculetului pentru copii si a insasi Parcului Central. Detaliile privind modul in care vor fi create noile alei ce vor facilita accesul in incinta arenei au fost deja stabilite cu cei responsabili de executia lucrarilor, Apostu[...]

Citeste mai mult
coming back soon