fbpx Yandex.Metrica

“Orasul liber de masini”- un nou proiect urbanistic al Chinei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chinezii ne propun un oras de 80.000 de locuitori, construit de la zero, in cadrul unui proiect revolutionar, gandit astfel incat locuitorii sa poata ajunge la principalele obiective fara a fi nevoiti sa foloseasca masina.

Proiectul, care urmeaza sa fie construit in partea vestica a chinei, in provincia Sichuan, va avea un plan urbanistic ingenios, care va cuprinde masuri de protejarea a mediului inconjurator, producerea de energie verde, diminuarea deseurilor si maximizarea beneficiilor transportului public comparativ cu masinile personale. “Orasul liber de masini” , nu va pastra astfel in totalitate ceea ce insusi numele exprima: un oras lipsit de masini, ci, mai degraba, un oras eco, un oras curat. Specialistii estimeaza o reducere a consumului de energie cu 48%(energie eoliana), a consumului de apa cu 58%, iar deseurile vor fi cu 89% mai putine!

Ca sa ajunga la aceste procente, proiectul prevede ca toate casele sa fie la o distanta de maxim 2 minute de un parc. De asemnea, un eco-parc va trata apele uzate si deseurile pentru a produce energie. Terenurile din afara orasului vor fi folosite exclusiv pentru agricultura, iar habitatul natural va fi protejat.

Ramane de vazut, daca acest nou proiect chinezesc va fi sau nu un succes si care vor fi modalitatile prin care China va reusi sa-l implementeze in cadrul marilor orase, in care traiesc milioane de locuitori.

Sursa: www.adevarul.ro

Echipa blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Oras "fantoma", mai util gol decat locuit!

O idee geniala ar putea sa serveasca mai multor tari care "se bucura" de numeroase orase nelocuite, cum ar fi China, Spania sau Irlanda. Americanii investesc peste 1 miliard de dolari intr-un proiect stiintific intr-un oras din New Mexico. Proiectul vizeaza o comunitate de langa orasul Hobbs, care s-a dezvoltat foarte mult atunci cand autoritatile au inteles ca se poate[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Trei proiecte pentru un Cluj extins

Cluj-Napoca este un oras aparent imun la efectele dezastruoase ale recesiunii. In ciuda faptului ca piata imobiliara locala s-a resimtit in ultimii doi ani, dinamica rezidentiala a continuat fara modificari notabile de directie. S-au construit si se construiesc cartiere noi, iar dezvoltatorii insista neabatuti sa implementeze proiecte urbanistice mai mult sau mai putin pertinente. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca trei[...]

Citeste mai mult