Yandex.Metrica

Oras “fantoma”, mai util gol decat locuit!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O idee geniala ar putea sa serveasca mai multor tari care “se bucura” de numeroase orase nelocuite, cum ar fi China, Spania sau Irlanda. Americanii investesc peste 1 miliard de dolari intr-un proiect stiintific intr-un oras din New Mexico.

Proiectul vizeaza o comunitate de langa orasul Hobbs, care s-a dezvoltat foarte mult atunci cand autoritatile au inteles ca se poate trai si altfel decat din afaceri cu petrol. Astfel s-a dezvoltat proiectul intins pe aproximativ 39 de kilometri patrati, in vestul orasului Hobbs si care va presupune o asezare tipic americana, pregatita pentru 35.000 de locuitori, dar care nu va fi niciodata locuita. De ce? Pentru ca aici se vor testa noi sisteme de trafic, instalatii de producere a energiei regenerabile, retele wireless de ultima generatie, precum si alte inventii si inovatii.

Desi nu va fi locuit, orasul va avea case, infrastructura, centre comerciale etc. Mai mult, locuintele vor include tot mobilierul si obiectele sanitare obisnuite, de la masini de spalat la toalete.

Chinezii, in primul rand, ar putea, desi nu acesta era planul initial, sa dezvolte asemenea proiecte in multitudinea de orase nelocuite pe care le-au construit.

Sursa: www.descopera.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Topul celor mai inalte cladiri din lume

Conform celor de la Business Insider (via www.zf.ro), urmatorul val de constructii de zgarie nori va avea loc nu pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, asa cum s-ar putea crede in urma unei prime si superficiale analize, ci pe teritoriul asiatic. Cele mai inalte cladiri de pe planeta vor fi construite in Japonia, China si in Emiratele Arabe. Aceste proiecte[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Orasele noastre sunt suprasaturate de masini

Infrastructura Romaniei este la pamant, spatiile urbane sunt suprasaturate de automobile, poluarea atinge cote dramatice iar siguranta pietonilor este aproape nula. Aceasta situatie poate continua la nesfarsit. Se poate argumenta, in aceasta ordine de idei, ca standardele de incompetenta inca nu au fost atinse, existand tari in care infrastructura este atat de lamentabila incat drumurile noastre par cel putin ideale.[...]

Citeste mai mult
coming back soon