Yandex.Metrica

Optimism pe piata imobiliara europeana in 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi majoritatea specialistilor afirma ca anul 2012 va fi un an in care pietele imobiliare ale statelor din Europa vor stagna, acest lucru pare sa fie un semnal pozitiv pentru jucatorii pe aceste piete, mai ales ca acest lucru vine dupa trei ani de scaderi catastrofale.

La finele anului trecut, majoritatea statelor europene au declarat cresteri uneori spectaculoase, insa specialistii trag un semnal de alarma in aceasta privinta, decretand anul 2012 ca fiind unul linistit. Volumul investitiilor imobiliare din Europa, anul trecut a fost de 110 miliarde de euro, in crestere fata de 2010 cu 6 miliarde de euro. Din pacate Romania, nu s-a aliniat trendului, investitiile in piata imobiliara locala fiind in 2011 sub nivelul anului 2010.

“Investitiile imobiliare din Romania au scazut in 2011 cu 13%, ajungand, pe parcursul intregului an, la valoarea de 262,99 milioane de euro. Cele mai multe tranzactii s-au inregistrat in sectorul de retail(…)” arata Bogdan Sergentu, Head of Valuations and Consulting, DTZ Echinox. Comparativ cu Romania, Franta de exemplu, a intregistrat numai in ultimul trimestru din 2011 un volum de aproape 30 de ori mai mare!

Volumul investitiilor din cele mai importante state europene, in ultimul trimestru al anului 2011, ne prezinta urmatorul top:

-Marea Britanie 8,7 miliarde de euro
-Franta 6,7 miliarde de euro
-Germania 6 miliarde de euro
-Tarile Nordice(Suedia si Norvegia in principal) 4,4 miliarde de euro

Se pare ca spectaculoasele cresteri de la finele lui 2011, nu vor fi repetate in 2012, in special datorita tulburarilor sociale sau problemelor financiare din unele state membre: Grecia, Spania, Irlanda, Romania.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini sunt interesati de piata imobiliara din Romania

Piata imobiliara din Romania isi revine in simtiri, iar primul semn care ne obliga sa luam in calcul o revitalizare de lunga durata este interesul crescut al investitorilor straini pentru spatiul economic local. Suntem informati intr-un articol publicat pe www.wall-street.ro ca una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara, Jones Lang LaSalle, a evaluat in aceasta prima parte a[...]

Citeste mai mult
coming back soon