Oportunistii si piata imobiliara

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sectorul imobiliar nu este scutit de activitati subversive si de contractari mai mult sau mai putin dubioase. Oportunisti exista la tot pasul.

Dorel Caprar, presedintele PSD Arad, a declarat ieri ca lucrarile la Autostrada Nadlac – Arad sunt parazitate de o serie de indivizi care au inteles sa profite de sumele deloc neglijabile alocate proprietarilor de terenuri afectati de acest proiect.

,,Suma stabilita in aprilie 2010 trebuia sa ajunga pentru toate persoanele care urmau sa fie despagubite. In realitate, banii nu au ajuns pentru toate, iar 251 au ramas inexplicabil pe dinafara. Cel mai probabil din cauza unei neconcordante intre hotararea amintita si evaluarea terenurilor. Intrebarea este de ce nu a avut nimeni interesul sa sesizeze aceasta neconcordanta inainte de efectuarea platilor? Cel mai plauzibil raspuns: pentru ca a existat interesul unui anumit grup privilegiat de a incasa sume imense din despagubiri“, a declarat Caprar.

Suntem informati, via Financiarul.com, ca Statul a alocat, in acest sens, suma de 63 milioane de lei, suma care, conform presedintelui PSD,  a ajuns in buzunarele celor care au gestionat banii livrati in urma Hotararii 416.

Mai mult decat atat, Dorel Caprea considera ca sumele alocate pentru cei despagubiti au fost mult prea mari, ajungandu-se in jurul valorii de 4 euro pe mp:

Asta inseamna ca pentru un hectar de teren agricol s-au primit 40.000 de euro, in timp ce valoarea de piata a unui hectar de teren agricol este de cel mult 2.500-3.000 de euro“.

Concluzia este urmatoare: statul a platit inexplicabil de mult pentru un teren relativ ieftin.

,,In conditiile in care se spune ca nu sunt bani, se taie salariile si se impoziteaza pensiile, trebuie ca sa dea explicatii cineva: de ce s-au acordat despagubiri de 40.000 de euro pentru un hectar de teren, cand valoarea sa de piata este de cel mult 3.000 de euro? Eu nu gasesc alta explicatie, decat faptul ca anumiti oameni politici si clientela lor, care au avut informatii despre traseul autostrazii, au cumparat prin intermediari terenuri si au facut afaceri de sute de mii, de milioane de euro“, a mai spus Dorel Caprar.

Sursa: Financiarul.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.