Yandex.Metrica

Oferta de spatii de birouri scade considerabil

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca directivele europene ne vor obliga, in curand, sa renuntam la spatiile de birouri standard si sa relocam firmale in cladiri „verzi”, patronii diverselor companii locale nu par urgentati de aceste exigente de peste granite si continua sa-si inghesuie angajatii in cladiri de factura „clasica”.

Aceasta tendinta usor obtuza a romanilor face ca spatiile de birouri deja existente sa se imputineze cu o viteza alarmanta, ceea ce inseamna ca vom fi martorii unei cresteri substantiale a chiriilor pana la sfarsitul lui 2011.

In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca acest traiect ascendent al chiriilor pentru spatiile de birouri se va mentine si in urmatorii doi ani, salturile valorice urmand a fi, insa, mult mai lente si mai temperate.

In prima parte a lui 2010 s-au inchiriat aproximativ 95.000 mp, iar in a doua parte s-au semnat contracte de inchiriere pentru inca 130.000 mp. Aceste cifre denota cu deosebita claritate traiectul ascendent al acestui sector imobiliar.

Conform predictiilor reprezentantilor The Adviser/Knight Frank, cresterea va continua si in 2011, ajungandu-se chiar la contracte de pre-inchiriere pentru cladiri inca neconstruite.

Se pare insa ca adevaratele schimbari se vor simti abia in a doua jumatate a lui 2011. Suntem inca in stadiul in care clientul are puterea de a stabili conditiile contractelor, facand astfel imposibile orice strategii investitionale de termen lung gandite de proprietarii de cladiri cu spatii pentru birouri.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Spatiile verzi sunt inlocuite de ansambluri rezidentiale

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca proiectele imobiliare mai mult sau mai putin legitime au transformat, in ultimii 20 de ani, nu mai putin de 400 de hectare de spatii verzi in ansambluri rezidentiale si cladiri de birouri. Daca pana acum disparitia constanta si impardonabila a zonelor de agrement a trecut relativ neobservata, masurile de contracarare a tavalugului imobiliar fiind putine[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

2011-le se anunta benefic pentru piata birourilor

Reprezentantii companiei de consultanta The Adviser/Knight Frank (via imopedia.ro) sunt de parere ca a doua parte a acestui an va aduce o majorare substantiala a chiriilor pentru spatiile de birorui. Cererea de pe piata va depasi cu mult oferta, astfel ca proprietarii de cladiri pana acum obligati la diverse strategii de atragere a clientilor vor fi in masura sa renunte[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Sectorul chiriilor este in continua scadere

Conform unui sondaj al The Royal Institution of Chartered Surveyors, reprezentantii companiilor internationale si locale considera ca trimestrul trei va fi unul al scaderii chiriilor si a valorilor activelor imobiliare de pe piata din Romania. In ciuda faptului ca aceste predictii sunt cel putin sumbre, specialistii de toate facturile sunt de parere ca va creste, in paralel cu scaderile mentionate[...]

Citeste mai mult
coming back soon