Yandex.Metrica

Oferta de spatii comerciale la nivel national se va reduce in 2012 aproape la jumatate!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un studiu recent al agentiei JL LaSalle arata ca in 2011, s-au dat in folosinta peste 300.000 de metri patrati de spatii comerciale. Anul acesta si anul viitor, oferta va fi mult mai saraca, doar 170.000 de metri patrati fiind anuntati pentru 2012, iar in 2013 110.000 de metri patrati. Scaderea este pusa pe seama iesirii de pe scena a jucatorilor locali, toate sperantele fiind puse in politicile de expansiune ale retailerilor internationali.

In anul 2011, asa cum am prezentat mai sus, s-au dat in folosinta circa 300.000 de metri patrati de spatii comerciale, respectiv 9 centre comerciale si 7 extinderi la cele existente. Dintre acestea, amintim: Maritimo(Constanta), Electroputere(Craiova), Galleria(Arad), Oradea Shopping City(Oradea) si ERP Botosani(Botosani), inaugurate la sfarsitul anului trecut.

Planurile pentru anul in curs si pentru anul urmator cuprind centrele comerciale: Palas Iasi, NEPI Ploiesti si Promenada Mall Bucuresti. In afara de acestea, un rol important pe piata spatiilor il vor ocupa lanturile de retaileri de fashion, supermarketurile Carrefour Market si Mega Image, dar si magazinele cu preturi reduse, Lidl si Profi.

Stocul de spatii comerciale la nivel national este estimat la 2,29 milioane de metri patrati. Mai bine de o treime din acesta, este atribuita Bucurestiului, care contribuie cu aproximativ 775.000 de metri patrati; restul tarii contribuie la total cu aproximativ 1,5 milioane de metri patrati de spatii comerciale.

Sursa: www.money.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon