fbpx Yandex.Metrica

Ocolitoarea de sud blocheaza de trei ani o constructie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un cetatean clujean asteapta de trei ani sa isi construiasca o casa pe strada Romul Ladea, in zona in care autoritatile planuiesc de mai bine de trei ani constructia autostrazii urbane sau a Centurii de ocolire Sud Someseni–Manastur. Motivul pentru care urbanistii nu au avizat proiectul pentru casa este constructia acestei artere, care deocamdata nu a depasit stadiul de proiect.

“De trei ani incerc sa obtin autorizatie pentru PUD (Planul Urbanistic de Detaliu – n. red.). Dumneavoastra m-ati convins atunci ca daca varianta ocolitoare nu trece pe terenul meu e in regula, dar daca la sapaturi se descopera un sit arhologic si trebuie sapaturi atunci nu aveti de ales si trebuie sa intrati pe terenul meu. De atunci nu s-a mai intamplat nimic cu aceasta ocolitoare si cred eu ca nici nu se mai face in urmatorii treizeci de ani”, a explicat beneficiarul proiectului.

Septimiu Rus a obtinut o hotarare judecatoreasca prin care Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) este obligata sa acorde un aviz. “Avizul poate fi negativ, pozitiv sau cu conditii. O sa primiti aviz pentru ca asa trebuie, dar daca CL considera ca se va face ocolitoarea si nu e in regula sa se construiasca inca o casa acolo, atunci nu veti primi aprobare”, a explicat arhitectul Adrian Iancu, membru CTATU.

Rus a afirmat ca detine un act in scris prin care proiectantii ocolitoarei, SC Proinvest Targu-Mures, declara ca realizarea centurii nu este afectata de proiectul sau. “Nu pot sa construiesc fara autorizatie ca imi dati amenda de un miliard si imi si demolati. As fi primul in Cluj demolat pentru ca eu nu am cunostinte. Am adus o hartie pentru terenul meu de 800 de metri prin care proiectantul, firma Proinvest, sustine in scris ca ocolitoarea nu afecteaza terenul “, a adaugat Rus.

In final, atat primarul Sorin Apostu, cat si arhitectul Iancu au cerut beneficiarului sa anunte proiectantul si sa ii ceara acestuia sa se prezinte cu o plansa detaliata la Primarie. “Proiectantul trebuie sa faca o plansa extinsa cu o fotografie pentru zona respectiva. Noi vrem sa fim acoperiti. Nu vrem sa ne spuna nimeni ca nu se mai poate face Centura de Sud pentru ca e o casa avizata de noi construita acolo”, a precizat primarul.
Sursa: City News

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Urbanistii Primariei aproba proiectul Mitropoliei

Reprezentantii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), desi nu intru totul satisfacuti de caracteristicile proiectului, au aprobat campusul conceput de catre Mitropolie pe strada Coastei, pe amplasamentul obtinut de la Primaria Cluj-Napoca. Mitropolitul Andrei Andreicut a declarat, saptamana aceasta, ca intentioneaza sa dea startul lucrarilor in aceasta vara, cu banii proprii ai eparhiei, urmand ca cea de-a[...]

Citeste mai mult
coming back soon