Yandex.Metrica

O poza banala postata pe Facebook te poate lasa fara despagubirile din asigurarea locuintei!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Atunci cand pleci in vacanta si vrei ca familia si prietenii sa viziteze virtual aceleasi locuri ca si tine, postand fotografii pe retelele sociale te supui unui mare risc.

fb asigurariIn cazul producerii unui risc dintre cele asigurate, societatile de asigurare pot invoca asa numita clauza de neglijenta si sa refuze plata despagubirilor!

“Daca o companie de asigurari poate sa demonstreze ca, prin utilizarea retelelor sociale, riscul de furt a fost agravat consistent si, din cauza acestei utilizari defectuoase s-a produs riscul de furt, despagubirea poate fi refuzata, pe baza invocarii unei neglijente grave”, a declarat Aurel Badea, seful sectiunii asigurari de bunuri si locuinte din UNSAR(Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania).

Lucrurile nu sunt foarte clare iar culpa clientilor este greu de demonstrat, insa aceasta clauza exista in majoritatea contractelor de asigurare:

„Majoritatea contractelor de asigurare contin o clauza care se refera la comportamentul asiguratului- comportamentul neglijent. Neglijenta grava este sanctionata: daca se poate demonstra ca exista, atunci polita de asigurare nu despagubeste. Neglijenta grava este definita astfel: persoana care si-a asigurat locuinta stie ca vor exista anumite consecinte daca intreprinde anumite actiuni, este capabila sa prevada consecintele si, cu toate acestea, intreprinde actiunile respective. Daca luam in considerare exemplul informatiilor postate pe Facebook – ne aflam intr-o zona gri, pentru ca depinde ce informatii postezi, in ce cerc de cunostinte te afli, la cine ajung informatiile respective”, a completat Badea.

In contractele de asigurare mai exista si alte clauze “ciudate”. Una dintre ele se refera la crapaturile din peretii imobilului, prezenta acestora scutind societatile de asigurari de la plata despagubirilor.

Sursa: Economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Asigurarea obligatorie a locuintelor- bilantul a doi ani de neimpliniri

Data de 15 iulie 2011 a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune. Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cutremur in asigurari! Chiar si posesorii de asigurari de locuinte obligatorii nu pot fi despagubiti

Un raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara scoate in evidenta, o data in plus, minusurile programului national de asigurare obligatorie a locuintelor. Desi Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor are in acest moment in portofoliu peste 1,5 milioane de polite subscrise, limita conform capitalurilor proprii ar fi de maxim 1,2 milioane, ceea ce inseamna ca in caz de producere a unui[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Cat te costa asigurarea obligatorie a locuintei

Ai in proprietate o locuinta? Pana la sfarsitul acestui an trebuie sa inchei o polita de asigurare obligatorie, altfel risti amenzi de pana la 500 de lei. Potrivit legii, polita pentru asigurarea obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor - PAD - acopera trei riscuri: - cutremur; - inundatie; - alunecare de teren. Tipurile de locuinta pentru care se incheie o astfel[...]

Citeste mai mult
coming back soon