Yandex.Metrica

O “casa verde” poate genera costuri de intretineri si cu 90% mai mici!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Incepand cu 2019, noile standarde europene vor impune cladirilor de locuit sa produca o cantitate de energie cel putin egala cu cea pe care o consuma. Astfel, atat dezvoltatorii imobiliari, cat si cumparatorii au devenit tot mai interesati de “casele verzi”.

Casa VerdeAceste adevarate case ale viitorului nu fac parte din scenarii stiintifico-fantastice ci sunt locuinte normale, prietenoase cu mediul inconjurator, care folosesc resurse de energie regenerabila si care au pierderi extrem de reduse.

Soare, vant, apa de ploaie sau energie geotermica?

Costurile de intretinere pot ajunge la 10-12 Euro/luna, ceea ce la o casa inseamna o reducere si de pana la 90%. Tradusa in bani, inseamna o economie de aproximativ 100 de euro/luna iar pentru un credit pe o perioada de 30 de ani, aceasta reducere cumulata poate insemna 30% din costul total al locuintei.

“Am venit cu un sistem de incalzire neconventional ce foloseste 80% din incalzirea apei calde din gradina din spate. Este o pompa de caldura geotermica, care preia temperatura din gradina si o transfera in pardoseala”, a declarat Gabriel Focsaneanu, manager vanzari al unui dezvoltator imobiliar ce construieste un ansamblu de case la marginea Bucurestiului, prezent la tIMOn- Targul Imobiliar National- desfasurat la sfarsitul sapatamanii trecute in capitala.

Un alt exemplu este cel al unui apartament de 50 mp, situat de data aceasta la doi pasi de centrul Bucurestiului si care in cadrul aceluiasi targ imobiliar era oferit spre vanzare la 80.000 de Euro+ TVA.

“Mergem si pe panouri solare. Am ales si centrale pe condensatie. Utilizeaza mult mai putin gaz si merge foarte mult pe aburi”, a declarat Anda Milea, reprezentant vanzari.

Pe piata imobiliara a Clujului sunt in prezent putini dezvoltatori ce “gandesc verde”, insa incepand cu 2019 vor avea timp sa se reorienteze si catre acest aspect.

Sursa: Incont.ro

Echipa Blitz

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cat costa o casa perfect "verde"

Avand in vedere ca toate sunt scumpe, o casa care-si produce singura energia este de preferat uneia standard. Nimic nou pana aici. Daca insa casa sustenabila costa prea mult pentru buzunarul romanului cu venit mic si mediu, situatia se modifica drastic. Bineinteles ca vrem o locuinta care sa nu mai depinda in niciun fel de utilitatile furnizate prea scump de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cele mai avantajoase credite ipotecare

Institutiile financiare implicate in programele de creditare ipotecara sunt prea multe pentru a fi enumerate, iar ofertele scoase pe piata sunt, nu de putine ori, de-a dreptul deconcertante. Pusi in situatia de a reduce optiunile si de a discerne intre imprumuturile „bune” si cele „rele”, ne rugam sa existe o modalitate mai eficienta si mai rapida de a selecta ofertele[...]

Citeste mai mult
coming back soon