Yandex.Metrica

Numărul românilor care plătesc pentru asigurarea locuințelor este în continuă creștere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asigurare CasaProprietarii care își încheie polițe de asigurare a locuințelor sunt în creștere, față de anul 2016.

Dacă anul trecut, în 31 martie, existau 1,64 milioane de polițe active, anul acesta, la aceeași dată, au fost înregistrate 1,67 milioane, cu un procent de creștere de 2,23%, lucru care reflectă faptul că românii devin tot mai preocupați de securitatea locuințelor lor.

În continuare însă există o discrepanță foarte mare între polițele încheiate în mediul urban și rural. Conform datelor oferite de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), doar 24,6% dintre polițe au fost încheiate în mediul rural, iar restul de 75,4% sunt atribuite celor din urban.

Referitor la categoriile de locuințe, majoritatea asigurărilor au fost încheiate pentru cele de tip A, (cu structura din beton armat, lemn sau metal și cu pereți exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse tratamentelor termice sau chimice), procentul indicând 92,6%. În schimb, pentru locuințele de tip B (cu pereți exteriori din cărămidă nearsă sau cu materiale nesupuse unui tratament asemănător celor din categoria A) le este atribut un procent de numai 7,5%.

Tipul A și B de locuințe sunt diferite și în privința sumelor ce trebuie plătite. Pentru locuințele din prima categorie, asigurarea costă 20 de euro, cu o sumă maximă asigurată de 20.000 de euro, iar pentru a doua categorie, aceasta îi costă pe proprietari 10 euro, cu 10.000 de euro sumă maximă.

Cel mai mare procent de polițe încheiate, 20% dintre acestea, este atribuit regiunii Transilvania, pe locul doi în clasament aflându-se București, cu 19%. Pe de altă parte, dacă ne referim la zonele în care s-au înregistrat cele mai puține polițe de acest tip, Bucovina și Maramureș au obținut un procent de numai 3%.

Pentru a ne menține în topul regiunilor cu cele mai multe polițe încheiate și pentru a gestiona mai ușor posibilele incidente și neplăceri create de lipsa unei asigurări, vă recomandăm să apelați la companiile partenere în cadrul proiectului Blitz VIP. Acestea vă vor oferi consultanță de specialitate și se vor asigura că veți face cea mai bună alegere pentru dvs. și locuința dvs.

În plus, posesorii cardului Blitz VIP beneficiază de un discount de până la 30%:

  • La Allianz Tiriac  – 15% discount la asigurările de locuință și conținut Armonia/ Armonia Plus
  • La Omniasig 30% discount la asigurarea locuinței Garant Sumum și Viva Casa
  • La MBI – 30% discount.      

Mai multe detalii despre partenerii menționați anterior se găsesc pe blitzvip.ro, la categoria “Asigurări”.

Sursă: Manager.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

PAID-ul risca sa-si piarda clientii: romanii nu vor sa-si asigure locuintele

Reprezentantii PAID au declarat recent ca au fost dezamagiti de numarul impardonabil de mic de proprietari care s-au achitat de datoria de a-si asigura locuintele. Desi oficialii responsabili de buna si echitabila aplicare a acestei legi s-au asteptat la un procent de 15-20% proprietati asigurate pana la primul termen scadent, doar 8% dintre romani au incheiat politele cu pricina. In[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Peste 80% dintre romani sunt in ilegalitate! Vezi in ce regiuni stau cei care respecta legea asigurarilor de locuinte

Asigurarea locuintelor este obligatorie dar, numai o parte dintre romani se afla in legalitate. Mai exact, 17,7% din locuintele romanilor aveau incheiate polite de asigurare in prima jumatate a acestui an. Conform datelor PAID(Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), din cele 8,5 milioane de locuinte, doar 1.506.117 au asigurari active la data de 30 iunie 2015. Paradoxal, cifrele sunt imbucuratoare[...]

Citeste mai mult
coming back soon