Yandex.Metrica

Nu se mai investeste in proiecte rezidentiale

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara nu mai este ce-a fost acum patru sau cinci ani, ceea ce nu inseamna, insa, ca nu mai este deloc. Profestionistii acestui sector ne informeaza ca lucrurile vor lua o turnura pozitiva in urmatoarele luni.

Chiar daca situatia este relativ instabila, se pare ca semne bune anul are. Trecem printr-o perioada de recesiune a recesiunii.

Exista, totusi, o problema la orizont. Dezvoltatorii, intimidati de efectele dezastruoase ale crizei economice, au sistat mai toate proiectele rezidentiale. Acum ca dinamica imobiliara isi regaseste echilibrul pierdut, ne asteptam la o supralicitare a cererii de pe piata, supralicitare care va duce, in mod inevitabil, la o reevaluare a locuintelor scoase la vanzare. Cu alte cuvinte, lipsa de unitati locative din abundenta va pune presiuni formidabile pe piata imobiliara.

Nu se mai construieste aproape nimic, iar stocul de locuinte e in scadere de la o luna la alta. Ce se va intampla in conditiile in care se va ajunge la limita de jos? Chiar daca se manifesta inca criza, cerere exista si este posibil ca acest stoc foarte redus de locuinte sa puna presiune pe preturi“, a declarat analistul imobiliar Liviu Ureche.

Avand in vedere ca sectorul constructiilor inregistreaza o scadere constanta, viitorul pietei imobiliare rezidentiala nu arata prea bine.

In primele patru luni ale anului numarul de autorizatii de construire a scazut cu aproape 7% fata de perioada similara a anului trecut. Trebuie mentionat ca, in 2010, numarul autorizatiilor eliberate a scazut fata de 2009 cu circa 14%, dupa ce cu un an in urma se inregistrase o scadere de 20%.

Exista, insa, si o categorie clara de unitati locative cu foarte putina atractiviate pe piata imobiliara.

Locuintele care nu se vand sunt, de obicei, fie situate in zone greu accesibile, fie au preturile foarte ridicate din cauza unei marje de profit exagerate (reminiscente ale perioadei de crestere economica). In zonele centrale, unde de altfel exista o oferta scazuta, in ultimele luni preturile locuintelor au crescut moderat“, a adaugat analistul imobiliar.

In 2010, numarul de locuinte construite a scazut cu 20% fată de 2009 si cu 24% fata de 2008.

Sursa: Romania Libera

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Salt de 9% pe piata imobiliara

Suntem informati ca piata imobiliara o duce mai bine decat credeam. Cei de la ANCPI ne informeaza ca in ultimele luni s-au inregistrat cu 17.000 mai multe contracte de vanzare-cumparare decat in ultima perioada a anului 2010, ceea ce inseamna ca dinamica tranzactionala a saltat cu nu mai putin de 9%, fapt deosebit de imbucurator in conditiile in care vocile[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.