Yandex.Metrica

Nu avem suficiente fonduri pentru reabilitarea termica a tuturor locuintelor din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Reprezentantii Comisiei Europene sunt de parere ca programul de reabilitare termica a locuintelor nu trebuie aplicat in toata tara, motiv pentru care Leonard Orban a decis ca viitoarele negocieri sa se desfasoare sub auspiciile “duritatii”.

In ciuda faptului ca oficialii europeni considera ca nu exista suficiente fonduri pentru reabilitarea exhaustiva a locuintelor, Orban este de parere ca solutia ar fi o mai eficienta gestionare a sumelor existente.

Viitorul ministru al Afacerilor Europene isi va sustine opiniile in fata Comisiei in viitorul foarte apropiat. Ramane, insa, de vazut daca oficialii de peste granite vor credita monologul lui Orban si isi vor da acordul in ceea ce priveste programul de reabilitare a tuturor locuintelor din Romania.

In momentul de fata nu sunt bani prevazuti pentru aceasta chestiune, va fi o negociere foarte dura. Comisia Europeana ne spune, de exemplu, ca nu putem sa aplicam aceasta chestiune pentru intreg teritoriul Romaniei, ci doar, eventual, pentru anumite zone care sunt mai putin dezvoltate. Va fi o negociere foarte dificila, dar sper sa obtinem un rezultat cat mai bun“, a spus Orban.

Leonard Orban se bazeaza in acest demers si pe sprijinul premierului, care a dat asigurari in aceasta directie spunand ca vrea sa imbunatateasca “situatia din sistem”. Emil Boc a precizat ca trebuie luate fonduri de la anumite ministere si transferate la altele pentru a se putea asigura o rata mai mare a absorbtiei fondurilor europene.

Leonard Orban a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de afaceri europene si administraţie, in urma nominalizarii sale pentru preluarea Ministerului Afacerilor Europene. In lipsa parlamentarilor USL, senatorii si deputatii puterii l-au avizat favorabil doar cu o singura abţinere.

Votul asupra infiintarii Ministerului Afacerilor Europene si a numirii lui Leonard Orban va fi dat astazi de plenul reunit al celor doua camere.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

UE ne finanteaza programul de reabilitare termica

Am fost informati in urma cu 3 saptamani ca Elena Udrea intentioneaza sa finanteze programul de reabilitare termina a blocurilor cu fonduri europene. Desi negocierile inca nu au fost demarate, oficialii guvernamentali sunt convinsi ca reprezentantii Uniunii Europene vor aproba aceasta solicitare, in speranta ca Romania isi va eficientiza, astfel, consumul de energie. Avand in vedere ca eminentele cenusii de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Bani de la Uniunea Europeana pentru reabilitare termica

Suntem anuntati ca la inceputul anului viitor reabilitarea termica a blocurilor de locuinte se va realiza cu fonduri europene nerambursabile. Astfel Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va folosi bani europeni dupa ce a obtinut acordul Comisiei Europene in acest sens. “Suntem in discutii avansate cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a permite utilizarea fondurilor din POR(Programul Operational Regional- nota blitz blog)[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cadouri electorale sau simt civic? Primarii reabiliteaza blocurile gratuit!

Nici nu stim daca putem vorbi de surprize in prag de sarbatori pe care cu darnicie le fac alesii romanilor. In conditiile in care varianta ministeriala nu pare a fi pe placul tuturor, deoarece implica o co-participare din partea beneficiarilor la costurile lucrarilor, unii primari s-au gandit sa rezolve problema integral din bugetele locale. Ministrul Leonard Orban a obtinut un[...]

Citeste mai mult