Yandex.Metrica

Noul Plan Urbanistic General. Azi, episodul Faget!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Padurea Faget a fost asaltata de constructii noi si acum, cand PUG-ul este pe ultima suta de metri inainte de adoptare, solicitarile de autorizatii de construire nu se mai opresc. Adrian Borda, seful de proiect al noului PUG, trage un semnal de alarma in acest sens, declarand ca primaria ar trebui sa amane luarea deciziilor pana dupa aprobarea noii documentatii.

Din punct de vedere legal constructorii atrasi de verdele Fagetului nu pot fi opriti, iar demersul arhitectilor in frunte cu Borda este usor exagerat, mai ales cand ne gandim ca ei sunt in intarziere cu 2 ani fata de termenul stabilit initial si ca noul PUG va fi deja vechiul PUG. Salvarea a venit din partea guvernului care, la sfarsitul anului trecut, a extins posibilitatea prelungirii valabilitatii PUG-urilor de la 2 la 3 ani.

“Noul PUG este aproape si va rezolva problema. Este decizia lor ce fac pana atunci. Pot sa-i amane pe beneficiari, succesiv, pana la noua documentatie”, a declarat Borda.

“Ca sa nu mai autorizezi constructii in Faget este nevoie de o decizie politica, dar aceasta nu este sustenabila pe lege. Cei care nu obtin autorizatia ataca primaria in instanta si de obicei astfel de procese se castiga”, a replicat Adrian Popa, cel care prezideaza Comisia de Urbanism din cadrul Consiliului Local.

Conform noului PUG, in Faget se vor putea construi doar constructii de agrement.

“Dispare prostia de case de vacanta si se vor face doar amenajari de agrement public-privat si nu betoane ci constructii eco”, a mai declarat Popa.

Sursa: http://ziuadecj.realitatea.net/

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Uite PUG-ul, nu e PUG-ul!

Noul sport local al Primariei Cluj-Napoca este amanarea aprobarii Planului Urbanistic General. Sportul a prins atat de bine incat mai sunt doar cateva luni pana cand se vor implini 3 ani de la termenul limita pana la care PUG-ul trebuia sa fie aprobat. Dupa trei ani de discutii si amanari, Noul PUG se va naste deja batran. Consiliul Judetean Cluj[...]

Citeste mai mult