Yandex.Metrica

Notarii scad iar tarifele pentru tranzacţiile cu proprietăţi

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Notarii publici scad iar tarifele. Ei propun Ministrului Justiţiei reduceri pentru servicii ca vânzările de proprietăţi, ipoteci şi moşteniri.

De exemplu, la o creanţă de 400.000 lei, onorariul notarial va scădea de la 1.775 lei la 500 lei. Reduceri semnificative se vor înregistra şi la autentificarea celorlalte acte de garanţie, acestea atingând limita de 35%. Prin urmare, onorariul pentru autentificarea unui contract de ipotecă la un împrumut în valoare de 100.000 lei va fi de 575 lei, faţă de 875 lei, cât este în prezent.

Pentru autentificarea oricăror alte acte privind creditarea bancară, dacă împrumutul a fost acordat şi ipoteca instituită, cum ar fi spre exemplu, o refinanţare, onorariul propus pentru serviciul notarial va fi de 100 lei. Pentru înstrăinări imobiliare s-au propus reduceri ale onorariilor de peste 12%, iar pentru actele de partaj, având drept obiect bunuri mobile sau imobile, reducerile sunt de peste 40%.

Astfel, la un act de partaj privind un bun imobil cu o valoare declarată de 40.000 lei, onorariul notarial scade de la 806 lei, la 421 lei.

De asemenea, pentru procedurile succesorale, reducerile propuse sunt, în medie, de 10%. O altă propunere îi vizează pe cei care cumpără apartamente prin intermediul ANL sau beneficiază de orice alte programe sociale – intenţia e ca onorariul să se calculeze la valoarea bunului stabilit de stat prin acte normative şi nu prin raportare la expertizele notariale.

După aprobarea de către Ministrul Justiţiei a onorariilor propuse de Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, Ordinul ministrului justiţiei urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Notarii vor să mai reducă cu 15% onorariile pentru beneficiarii programului "Prima Casă"

Notarii vor propune ministrului Justiţiei scăderea cu încă 15% a onorariilor pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare şi pentru percepute persoanelor care vor locuinţe prin programul "Prima Casă", după ce anul trecut au operat o reducere cu 30%. "Congresul notarilor publici a hotărât în unanimitate, să continue politica de măsuri sociale iniţiate prin diminuarea onorariilor pentru Programul Prima Casă, hotărând reducerea[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut usor

Numarul tranzactiilor imobiliare incheiate in primele zece luni a fost de 290.356, in usoara crestere fata de acelasi interval din 2009, iar impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor a urcat de la 401,7 milioane lei la 402,4 milioane de lei, potrivit datelor notarilor publici. Spre comparatie, in perioada ianuarie-octombrie 2009 au fost incheiate 290.131 tranzactii. De la inceputul anului, doar[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

La multi ani, Blitz VIP! Multumim partenerilor!

În luna septembrie am vrut să-i surprindem plăcut pe cei care ne-au fost alături pe parcursul unui an de zile în cadrul proiectului Blitz VIP și să le recompensăm fidelitatea posesorilor de carduri (clienți, colaboratori, parteneri) pentru că au ales brandul Blitz și pentru că sub tutela acestuia am creat o comunitate activă, cu un impact social pozitiv. Alături de[...]

Citeste mai mult
coming back soon