Yandex.Metrica

Noile reguli pentru obtinerea avizelor de construire tin seama de parerea vecinilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Initiativa riscanta a primarului Emil Boc in ceea ce priveste procedura de obtinere a avizelor de urbanism.

Conform acestuia, cei care vor sa construiasca trebuie sa includa in dosar si date legate de proprietarii parcelelor vecine, astfel incat reprezentantii municipalitatii sa-i anunte pe acestia cu privire la constructia ce urmeaza a se desfasura pe terenul respectiv. Vecinii pot veni astfel cu sesizari si obiectii.

“Stiu cate probleme apar dupa emiterea autorizatiilor de construire, cand un vecin se trezeste cu o cladire foarte mare langa el. Pentru ca vecinii sa nu mai fie ultimii care afla ce se intampla in cartierul lor, am detaliat o procedura mai larga, prin care vecinii sa fie informati de Planurile Urbanistice de Detaliu si Zonale. Proiectantul va depune la Primarie PUD-ul sau PUZ-ul, cu identificarea tuturor vecinilor, iar Primaria ii va notifica pe vecini in termen de 15 zile cu privire la viitoarele constructii. Vecinii au apoi un termen de 7 zile sa isi spuna obiectiile fata de aceste planuri”, a explicat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Precizam mai devreme faptul ca initiativa municipalitatii este una riscanta. Cu siguranta ea a pornit de la situatii neplacute, si nu sunt putine, in care s-a construit in nestire, netinandu-se seama de nicio regula, nici macar de cea a bunului simt. Situatia de fata prezinta anumite riscuri, legate de “buna-vecinatate”. Proprietarii din zona pot fi mai stricti decat ar fi normal, ajungandu-se astfel la o situatie, probabil unica in tara, aceea de a avea posibilitatea sa-ti alegi vecinii. In initiativa municipalitatii trebuie obligatoriu precizat faptul ca vecinii trebuie sa dea dovada de buna-credinta, altfel vom asista la un intreg sir de scandaluri si procese.

Sursa: Faclia

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Cumparare terenuri. Alte aspecte
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cumpararea unui teren. Episodul 4- Alte aspecte importante!

Serialul nostru, realizat in colaborare cu domnul avocat Dan Ioan Oniga, cuprinzand sfaturi pentru cumparatorii de terenuri se apropie de final. In primele trei episoade v-am prezentat aspecte legale, cadastrale si urbanistice cu privire la acest subiect. In acest ultim episod, va vom prezenta cateva informatii valoroase despre studiul geotehnic, imprejmuirea terenului, informarea la primarie si unele aspecte legate de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Constructiile ilegale vor fi demolate incepand cu data de 1 ianuarie 2012

Conform modificarilor aduse Legii Urbanismului prin Ordonanta 7/2011, constructiile ilegale vor fi demolate incepand cu 1 ianuarie 2012, proprietarii imobilelor problematice nemaiavand, noile exigente odata lansate, nicio posibilitate de remediere a situatiei. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii imobiliari care-au activat pe piata constructiilor fara autorizatiile necesare au aproximativ 3 luni la dispozitie pentru a intra in legalitate. Aceasta initiativa guvernamentala nu[...]

Citeste mai mult
coming back soon