Yandex.Metrica

Noile norme ale BNR privind creditarea!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Banca Nationala a Romaniei(BNR) anunta, incepand cu 31 ianuarie 2012, noi reguli privind creditarea. Conform noului regulament, cel mai bun credit ipotecar ramane creditul Prima Casa, unde avansul este de 5% iar dobanzile sunt cele mai mici de pe piata.

Cine se gandea ca anul 2012 va constitui momentul unei relaxari a activitatii de creditare in ceea ce priveste modalitatile de acordare s-a inselat. Conform BNR, de la sfarsitul acestei luni, persoanele fizice care doresc sa achizitioneze o locuinta prin credit ipotecar, altul decat Prima Casa, trebuie sa achite un avans de minim 25% in cazul creditelor in euro, daca veniturile realizate de respectivele persoane este in lei. In cazul in care acestea primesc salariul in euro, avansul minim ce trebuie achitat este de 20% din valoarea locuintei achizitionate.

Pentru alte valute conditiile sunt si mai aspre. In cazul in care clientii opteaza pentru credite ipotecare in dolari americani, yeni sau franci elvetieni, avansul minim solicitat va fi de cel putin 40%!

In ceea ce priveste creditele de consum s-a stabilit ca perioada maxima de creditare sa fie de 5 ani. Astfel, spera BNR, inasprirea conditiilor de creditare va limita accesul la credite a acelor persoane insolvabile, cunoscut fiind procentul ridicat de credite neperformante acordate in anii trecuti.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Imprumuturi mici in conditii extreme de acordare. Noile norme BNR intra azi in vigoare!

Noile norme ale Bancii Nationale a Romaniei in ceea ce priveste activitatea de creditare, intra in vigoare azi, 1 februarie 2012. Potrivit acestor norme, solicitantii unui credit ipotecar vor trebui sa dispuna de un avans consistent, ce poate ajunge in unele cazuri la jumatate din valoarea locuintei! Astfel, incepand de azi, singurul credit ipotecar accesibil publicului larg de pe piata[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

BNR nu mai scumpeste creditele ipotecare in euro

Decizia BNR de a restrictiona creditarea in euro a generat reactii cel putin viscerale in randul institutiilor financiare active pe piata locala, cele mai multe fiind de parere ca majorarea avansului in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, aceasta fiind una dintre modificarile dezbatute, ar reduce in mod drastic numarul celor interesati de ofertele bancilor. Iata, insa, ca animozitatea din ultimele[...]

Citeste mai mult
coming back soon