Yandex.Metrica

Noi informatii despre piata constructiilor din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor livrate de Oficiul european de Statistica, in Romania a fost inregistrata a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii (-1,3%), comparativ cu luna precendenta.

Suntem, de asemenea, informati ca o scadere similara a fost identificata si in Uniunea Europeana, ceea ce inseamna ca sectorul constructiilor o duce nu tocmai bine.

Scaderi mai mari decat in Romania au fost inregistrate doar in Slovenia (minus 11,9%), Ungaria (minus 5,5%) si Germania (minus 4,5%).

Tarile din Europa Occidentale se confrunta cu o majorare deloc neglijabila a pretului materialelor de constructii.

Avand in vedere faptul ca producatorii prefera sa exporte decat sa suplimenteze carenta de pe piata europeana, companiile specializate pe sectorul constructiilor duc o lupta “sangeroasa” pentru suprematie, motiv pentru care costurile cresc exponential.

Acestea fiind spuse, merita remarcat faptul ca dezvoltatorii din Europa s-au trezit pusi in trista situatie de a absorbi costurile ridicate ale materialelor fara a putea opera majorari semnificative ale preturilor. Batalia pentru proiecte fiind cel putin apriga, constructorii de peste granite sunt obligati de circumstante sa “joace la fileu”.

Potrivit datelor disponibile in prezent, sase state membre au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in luna iunie, comparativ cu luna precedenta, in timp ce in sapte state membre lucrarile de constructii au scazut de la o luna la alta.

In ritm anual, in luna iunie 2011 comparativ cu luna iunie 2010, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 11,3% in zona euro si cu 8,1% in Uniunea Europeans.

Conform studiului de piata, volumul lucrarilor de constructii a scazut in zece state membre (inclusiv in Romania) si a crescut in patru state membre. Cele mai mari scaderi s-au inregistrat in Spania (minus 43,7%), Slovenia (minus 35,9%), Ungaria (minus 13,9%) si Romania (minus 10%).

Potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010, ca serie bruta, cu 5,0%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,7%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2011, comparativ cu luna mai 2011, a inregistrat o scadere cu 1,3%.

Sursa: Capital.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor din Romania a inregistrat, in luna iulie, o crestere de 14,4%

Ni s-a adus la cunostinta, acum cateva saptamani, ca piata constructiilor din Romania a inregistrat, conform datelor livrate de Oficiul European de Statistica, a patra mare scadere din UE a lucrarilor de constructii. Luna iunie a fost, cu alte cuvinte, foarte nefasta. Situatia s-a schimbat, insa, iar piata constructiilor din tara noastra a inregistrat, in luna iulie, o crestere de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Se "clatina" piata constructiilor

Piata constructiilor din Romania continua sa scada intr-un ritm constant. Desi situatia nu este inca dramatica, numarul lucrarilor scazand in aprilie cu 0,3% fata de luna precendenta, pattern-ul este suficient de clar pentru cei interesati de acest sector al pietei imobiliare. Oficiul European de Statistica ne informeaza ca volumului lucrarilor de contructii din tarile Uniunii Europene a scazut in luna[...]

Citeste mai mult