Yandex.Metrica

Noi ieftiniri pe piata terenurilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celui mai recent studiu de piata al companiei de consultanta Darian, cele mai consistente si dramatice deprecieri ale preturilor terenurilor au fost inregistrate in orasele cu populatie sub 150.000 de locuitori.

Astfel, pretul mediu pentru astfel de proprietati a scazut, in prima jumatate a acestui an, cu aproximativ 9% in Alba-Iulia, Deva, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita, Miercurea-Ciuc, Resita, Drobeta Turnu-Severin, Ramnicu-Val­cea, Targoviste, Buzau si Suceava, diferenta fata de semestrul intai 2010 fiind de 20%.

In aceasta ordine de idei, piata terenurilor a scazut, in raport cu prima parte a anului 2010, cu circa 18%, in timp ce, comparativ cu ultima parte a anului trecut, scaderea a fost de 7%.

Cu toate ca lucrurile stau relativ prost, exista si exceptii de la aceasta trista regula a pietei actuale.

,,Exista orase in care cresterea pe acest segment a inceput deja. Este vorba de Targu-Mures unde – desi com­pa­ra­tiv cu semestrul I din 2010 s-a inregistrat o scadere de aproximativ 12% -, in ulti­mele sase luni preturile au crescut cu aproximativ 6%. Acolo preturile pleaca de la 10 euro/mp in zonele periferice si poate ajunge la aproximativ 400 euro/mp in centru. La fel si in Mier­curea-Ciuc, daca raportat la 12 luni pre­turile au ramas relativ neschimbate, pentru ultimele sase luni s-a inregistrat o crestere de 6%“, a declarat Adrian Crivii, presedintele Darian.

O alta exceptie notabila o constituie si Galati-ul, unde, comparativ cu semestrul I din 2010, scaderea a fost de numai 3%, in timp ce, fata de ultima parte a anului trecut, s-a inregistrat o crestere de circa 8%.

In ceea ce priveste orasul Cluj-Napoca, piata terenurilor nu a trecut prin schimbari relevante.

La Cluj Napoca, desi comparativ cu semestrul I din 2010 scaderea a fost de aproximativ 11%, in primul semestru al acestui an, se constata ca preturile au ramas relativ neschimbate“, sustine Adrian Crivii, presedintele Darian.

In Bucuresti, preturile au scazut cu aproximativ 15% in semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I din 2010, si respectiv cu 5% comparativ cu semestrul II din 2010.

Terenurile din zona ultracentrala a Capitalei se tranzactioneaza la preturi cuprinse intre 1.200 si 1.700 de euro/mp, preturi constante comparativ cu semestrul al doilea al anului trecut, in timp ce in zonele marginase preturile au fost cuprinse intre 30 si 120 de euro/mp, o scadere, in medie, de aproximativ 17% in primul semestru din acest an fata de ultimele sase luni din 2010.

Sursa: Financiarul.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Se domolesc scaderile de pe piata terenurilor

Se pare ca piata imobiliara incepe sa-si revina in toata splendoarea-i imprevizibila. Dupa ce am fost informati ca unele orase din Romania cunosc salturi valorice ale preturilor apartamentelor vechi, a venit timpul sa ni se aduca la cunostinta ca sectorul terenurilor trece prin acelasi tip de revenire in simtiri. In ciuda faptului ca scaderile de piata ale terenurilor au fost,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Preturile apartamentelor vechi sunt in continua scadere

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta Darian, dinamica tranzactionala a sectorului apartamentelor vechi se inscrie pe un traiect descendent. Cu toate ca ritmul acestei scaderi este mai putin alert decat la inceputul anului, nu s-au inregistrat inca semne ale unei stabilizari a pietei imobiliare. Suntem, de asemenea, informati ca preturile de tranzactionare sunt relativ similare in Cluj-Napoca si[...]

Citeste mai mult
coming back soon