Yandex.Metrica

Negocierea pretului in 3 etape!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Etapa de negociere este cea mai tehnica etapa in procesul de cumparare a unei locuinte. Acum au loc “razboaie psihologice”, se pun in joc strategii, se apeleaza la trucuri, astfel incat la final “castigatorul” sa obtina ceea ce si-a dorit inca de la inceput: cel mai bun pret.

De regula negocierea se desfasoara in sensul scaderii pretului cerut de catre vanzator si nu in sensul cresterii ofertei cumparatorului. Desi cele doua sensuri par identice, in realitate nu este asa, ele aratand modul de desfasurare a negocierilor: cumparatorul “ataca”, vanzatorul “se apara”. Pentru ca “atacul” sa puncteze, el trebuie sa fie bine-pregatit si, in acest sens, iti prezentam mai jos, care sunt fazele unei negocieri de succes:

1. Faza de prenegociere. Este etapa in care cumparatorul trebuie sa se informeze cat mai exact cu privire la situatia vanzatorului. Este presat de timp? A mai avut oferte? Cand a fost listata proprietatea pe piata? Un consilier imobiliar profesionist cunoaste toate raspunsurile la aceste intrebari.

2. Jocul negocierii. Toate tatonarile, toate strategiile, toate acceptarile si renuntarile se desfasoara in cadrul acestei faze. Este important sa ai o atitudine de business man, cumpararea unei locuinte fiind pana la urma o afacere. trebuie sa inspiri incredere, trebuie sa-ti stapanesti emotiile, trebuie sa vorbesti putin si sa faci mult. Fii deschis la propuneri, insa nu uita ca la orice concesie facuta sa ceri una in schimb.

3. Lansarea ofertei. Este momentul de tensiune maxima din cadrul negocierilor. Pentru a castiga trebuie sa faci o oferta conform planului tau dinainte stabilit, insa oferta trebuie sa fie corecta, ferma si sa tina cont de lucrurile punctate in fazele anterioare. Sfat: ofera un pret peste oferta concurentilor, chiar daca asta inseamna un efort suplimentar pentru tine. O locuinta buna isi merita banii si nu duce lipsa de clienti!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 5: Receptionarea ofertelor si negocierea

Gata cu joaca, incepe jocul! Strategii, arme, tehnici de lupta, toate pentru a castiga razboiul nervilor-negocierea! Ai nevoie de ajutor? Consilierul tau imobiliar iti este aliat indiferent daca te reprezinta exclusiv in cadrul tranzactiei sau daca reprezinta ambele parti. Esti tentat sa spui ca, fiind in situatia de a reprezenta ambele parti, consilierul imobiliar se afla intr-un conflict de interese.[...]

Citeste mai mult
coming back soon