Yandex.Metrica

Ne pregatim pentru 7 ani de Bosch. Clepsidra se va intoarce in a doua jumatate a acestui an!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Drama economica si sociala de la Jucu se apropie de un sfarsit fericit. Compania Bosch va incepe angajarile in a doua jumatate a anului 2012, iar autoritatile locale ne asigura ca pentru minim 7 ani germanii nu vor parasi zona Clujului.

De asemenea, cifrele sunt de-a dreptul spectaculoase: peste 77 millioane de euro urmeaza sa investeasca Bosch in unitatea de productie de la Jucu, acest lucru insemnand cea mai mare investitie a unei companii in Cluj din istorie! Alte 30 de milioane de euro vor fi ajutor de la stat.

“Prin contractul pe care il vor incheia cu ministerul Finantelor, prin care vor primi ajutorul de stat, se vor prevedea si obligatiile care cad in sarcina investitorului, in cazul in care pleaca inainte de termenul de amortizare a acestui ajutor de stat pe care il va decide Ministerul Finantelor. In ceea ce priveste angajatii, ei vor trebui prin contractul colectiv de munca sa prevada obligatii prin care sa isi apere interesul, in cazul in care vor fi concediati inainte de termen. Numarul de angajati discutat cu ei este de 2.000 in doua etape”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Se remarca o oarecare tensiune in declaratia oficialului clujean, datoratat in principal experientei Nokia, ce a provocat un imens scandal. Masurile pe care autoritatile si le iau sunt insa absolut normale, mai ales ca in calcul intra si un ajutor de stat destul de consistent.

Sursa: Stiri de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bosch, cu un pas mai aproape de Cluj!

O noua etapa a fost parcursa pana la instalarea producatorului de componente auto Bosch la Cluj, iar saptamana viitoare urmeaza a fi parcursa inca una. Saptamana trecuta, in cadrul discutiilor cu reprezentantii Guvernului, germanii de la Bosch au obtinut sustinerea proiectului pe care vor sa-l dezvolte la Jucu, ce se va materializa in ajutoare de stat. Acestea ar putea insemna[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Pleaca Nokia, vine Bosch

Premierul ne aduce la cunostinta ca guvernul negociaza cu diversi investitori straini pentru a umple golul pe care-l va genera inchiderea fabricii Nokia. Desi negocierile cu germanii de la Bosch au inceput deja, reprezentantii companiei exprimandu-si interesul in deschiderea unei unitati de productie in judetul Cluj, Emil Boc a refuzat sa dea informatii concrete in ceea ce priveste aceasta noua[...]

Citeste mai mult
coming back soon