Yandex.Metrica

Ne parasesc si bancile grecesti

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati ieri ca nu mai putin de patru institutii financiare care activeaza in Romania fie vor s-o stearga elegant si curat, fie intentioneaza sa-si vanda o parte din active.

Avand in vedere ca economia nationala este departe de a fi stabila, nu este de mirare ca bancile mai mici o duc prost si foarte prost.

Cu toate acestea, situatia pare a fi cu adevarat dramatica. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca nici institutiile financiare grecesti nu o duc mai bine. Desi detin nu mai putin de 30% din piata romaneasca, bancile din Grecia sunt pe cale de a-si anunta retragerea.

Grecii tin 30% din sistemul bancar local. Sunt sase bănci grecesti, dintre care trei sunt in top 10: Piraeus, Alpha Bank şi National Bank of Greece, care are Banca Romanească. Pericolul poate aparea peste noapte, este de văzut ce decizie ia Comisia Europeana in legatura cu Grecia.“, a declarat analistul economic Ilie Serbanescu.

Contextul economic national este mai mult decat instabil, asta o stie toata lumea. Nici economia mondiala nu sta, insa, mai bine, astfel ca motivele acestor retrageri imprevizibile nu trebuie interpretate ca fiind semne clare ale unei maladii proprii doar Romaniei.

Exiturile si preluarile sunt fenomene firesti in timp de criza. Nu inţeleg de ce parasesc Romania cand se creeaza totusi anumite perspective de relansare. Probabil ca pentru bancile mici, ultimii ani au fost mult prea dificili si nu mai au resursele necesare pentru a mai rezista pana la vremuri mai bine, fie ele si apropiate. Intotdeauna am spus ca sunt mult prea multe banci pentru capacitatea bancara a tarii, a firmelor si a persoanelor fizice.“, a declarat Bogdan Baltazar, presedintele onorific al BRD.

Se pare ca institutiile financiare mici au facut greseala de a incerca sa acapareze cat mai multi clienti fara se gandi, in prealabil, si la profiturile pe termen lung.

Bancile mici au clienti mici si au facut greseala sa intre la pret de dumping, incercand sa captureze cat mai multi clienti, cota de piata, nemaiavand in seamă si profitul. Dar acum au ramas cu o serie de dobanzi fixe pe care nu le mai pot sustine. Genul acesta de comportament lasa urme pe termen lung.“, a mai declarat Baltazar.

Deocamdata atat despre bancile grecesti.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ne parasesc bancile

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca nu mai putin de patru institutii financiare si-au anuntat intentia de a se retrage de pe piata bancara din Romania. Desi reprezentantii Volksbank, RBS, ATE Bank si MKB Romexterra Bank n-au explicat de ce si cum s-a ajuns la aceste decizii definitive, este de la sine inteles ca instabilitatea cronica locala nu este compatibila cu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romania sta cu ochii pe bancile grecesti

Avand in vedere ca circumstantele economice din Grecia sunt cel putin dramatice, Romania sta cu ochii pe institutiile financiare elene care activeaza pe piata imobiliara locala. Se pare ca acest sector problematic sta, cel putin deocamdata, pe umerii Bancpost, Alpha, Piraeus si Banca Romaneasca. Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca aceste institutii financiare elene au pompat in piata[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
coming back soon