Yandex.Metrica

Modificari in legea terenurilor agricole

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Initiativa ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, domnul Valeriu Tabara, privind curatenia terenurilor se pare ca se va bucura de un nou episod. Astfel pentru ca numarul de parcele de teren nelucrate sau neingrijite a crescut alarmant de mult, se ia in calcul posibilitatea de a absolvi de la plata impozitelor proprietarii care-si arendeaza terenurile. Practic se doreste o modificare a legii terenurilor printr-un proiect prin care arendasii vor fi cei care vor plati acest impozit si nu proprietarii.

In prezent contribuabilii care-si arendeaza terenurile agricole obtinand venituri in acest sens, sunt obligati ca in maxim 15 zile sa inregistreze la organul fiscal actul incheiat intre parti, in scopul stabilirii impozitului pentru venitul realizat.
Conform noii legi, arendasii vor avea obligatia de a retine si de a vira la buget impozitele datorate de proprietarii terenurilor.

Ce se intampla daca arenda este exprimata in produse si nu in bani?

In cazul in care arenda se exprima in natura, evaluarea in lei se va face pe baza preturilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, hotarari ce trebuie emise inainte de inceperea anului fiscal…“, se arata in proiect.

Asteptam si continuarea acestui episod cu un altul in care subventiile acordate proprietarilor de terenuri agricole in functie de suprafata detinuta sa fie redirectionate catre cei care lucreaza efectiv aceste terenuri, respectiv arendasilor.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Curatenia terenurilor devine obligatorie!

Asa cum va anuntam acum cateva zile pe Blogul Blitz Imobiliare, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale este hotarat sa treaca la actiune. Astfel el a pregatit o ordonanta cu privire la igienizarea terenurilor si in maxim doua saptamani spera sa poata fi adoptata. "Sper ca in maximum doua saptamani ordonanta sa fie pe masa de lucru a Guvernului, aceasta fiind în[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Amenzi pentru proprietarii de terenuri neigienizate

Ni se aduce la cunostinta ca romanii vor fi amendati pentru  terenurile neigienizate. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, considera ca introducerea acestor masuri punitive va augmenta capacitatea de arendare in mod considerabil. „Tinta acestui proiect de act normativ nu este doar de a-i determina pe oameni sa isi cultive terenurile. Este vorba de a-i obliga sa faca curatenie[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Ministrul Valeriu Tabara spune stop "disparitiei" terenurilor agricole!

Problemele cu care se confrunta agricultura romaneasca in ultimii ani, in viziunea domnului Ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, sunt legate in special de diminuarea suprafetei de terenuri agricole pe de o parte, iar pe de alta parte de cumpararile masive de terenuri de catre straini. Astfel, zilele trecute, domnul Tabara, pe baza datelor de la Recensamantul General Agricol, declara ca:[...]

Citeste mai mult
coming back soon