Yandex.Metrica

Modificari in legea terenurilor agricole

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Initiativa ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, domnul Valeriu Tabara, privind curatenia terenurilor se pare ca se va bucura de un nou episod. Astfel pentru ca numarul de parcele de teren nelucrate sau neingrijite a crescut alarmant de mult, se ia in calcul posibilitatea de a absolvi de la plata impozitelor proprietarii care-si arendeaza terenurile. Practic se doreste o modificare a legii terenurilor printr-un proiect prin care arendasii vor fi cei care vor plati acest impozit si nu proprietarii.

In prezent contribuabilii care-si arendeaza terenurile agricole obtinand venituri in acest sens, sunt obligati ca in maxim 15 zile sa inregistreze la organul fiscal actul incheiat intre parti, in scopul stabilirii impozitului pentru venitul realizat.
Conform noii legi, arendasii vor avea obligatia de a retine si de a vira la buget impozitele datorate de proprietarii terenurilor.

Ce se intampla daca arenda este exprimata in produse si nu in bani?

In cazul in care arenda se exprima in natura, evaluarea in lei se va face pe baza preturilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, hotarari ce trebuie emise inainte de inceperea anului fiscal…“, se arata in proiect.

Asteptam si continuarea acestui episod cu un altul in care subventiile acordate proprietarilor de terenuri agricole in functie de suprafata detinuta sa fie redirectionate catre cei care lucreaza efectiv aceste terenuri, respectiv arendasilor.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon