Yandex.Metrica

Ministerul Transporturilor demareaza licitatia pentru realizarea tronsonului Gilau-Nadasel

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Tronsonul Gilau-Nadasel, initial parte integranta a proiectului Autostrada Transilvania, a fost scos de sub contractul Bechtel, Emil Boc anuntandu-ne ca Ministerul Transporturilor va organiza o noua licitatie, prin intermediul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, in perioada imediat urmatoare.

Cei 9 km vor completa sistemul de centuri ocolitoare al Clujului, urmand sa preia traficul greu dinspre Satu Mare si Salaj spre Bucuresti, si al celui dinspre sud spre limita de nord-vest a tarii si spre vest.

Dupa ce vom avea gata si acest tronson, vom putea spune ca sistemul de centuri al Clujului este complet, astfel ca traficul greu din oras va disparea…Mai departe, Bechtel are obligatia sa finalizeze tronsonul de la Mihaiesti pana la Bors“, a adaugat Premierul.

Boc nu a putut raspunde cand anume va reusi Bechtel sa finalizeze autostrada pana la Bors, in schimb a precizat ca Ministerul Transporturilor cauta solutii pentru celelalte tronsoane ale Autostrazii Transilvania.

Conform datelor de la minister, se pregatesc documentatiile de licitatie pentru tronsonul Targu Mures – Campia Turzii, urmand ca celelalte tronsoane sa fie licitate in functie de alocarile financiare ulterioare.

Dupa ce guvernul a renegociat contractul cu compania Bechtel, au ramas nerealizati peste 300 de kilometri din cei 415 kilometri prevazuti initial in proiectul Autostrazii Transilvania.

Ministerul Transporturilor informa ca, pentru sectiunea Brasov- Fagaras, in lungime de 48,4 kilometri, s-ar fi ajuns, de asemenea, la o soluţie: lipirea de Autostrada Comarnic- Brasov si inceperea procedurilor de concesiune la inceputul anului viitor.

Singura certitudine vizeaza doar tronsoanele Gilau – Mihaesti si Targu Mures – Campia Turzii, care insumeaza 60 de kilometri si pentru care licitatiile sunt prevazute anul acesta. Pentru aceste tronsoane a fost estimat un pret de circa 7,2 milioane de euro pe kilometru.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Autostrada Transilvania sau mersul piticului la romani!

Chiar si dupa rezilierea contractului cu Bechtel, lucrarile la Autostrada Transilvania se desfasoara in ritm romanesc. Pana pe 21 martie 2012 se vor aduna ofertele pentru tronsonul Gilau-Nadasel urmand ca in mai putin de doua luni sa fie facut public numele castigatorului licitatiei. Tronsonul Gilau-Nadasel, desi are o lungime de numai 8,7 kilometri, va costa peste 80 de milioane de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Anca Boiangiu: reprezentantii Bechtel sunt "dusmai ai statului"

Anca Boiangiu, ministrul Transporturilor, a declarat recent ca renegocierea contractului cu Bechtel decurge sub auspicii bune, fapt care nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere ca esecul companiei inseamna, printre altele, si intarzierea, sau chiar anularea, lucrarilor la Autostrada Transilvania. Boiangiu a mai spus, in cadrul unei conferinte organizate la Arad, ca reprezentantii Bechtel s-au dovedit a fi[...]

Citeste mai mult
coming back soon