Yandex.Metrica

Ministerul Dezvoltarii purcede la eliminarea subventiilor pentru locuinte

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In acest context de continua ieftinire a proprietatilor imobiliare, Ministerul Dezvoltarii si Turismului a decis sa anuleze subventia de pana la 30% acordata celor care isi construiesc sau cumpara o locuinta prin intermediul unui credit ipotecar.

In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca eliminarea sus-mentionatei subventii este economiceste valida, eminentele cenusii care ne conduc fiind de parere ca interventia statului in dinamica pietei imobiliare este, cel putin in acest moment, absolut inutila.

Criza economica a condus la scaderea preturilor materialelor de constructii si implicit a locuintelor nou construite. In aceasta situatie, raportul intre costul de constructie si veniturile potentialilor beneficiari nu mai impune interventia directa a statului, mai ales in conditiile in care veniturile la bugetul de stat sunt insuficiente“, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Eliminarea subventiei este, cel putin deocamdata, invalida, masura devenind legala abia dupa publicarea in Monitorul Oficial. Cererile care vor fi depuse pana in acel moment vor fi onorate.

Potrivit unui act normativ vechi de cinci ani, tinerii care isi construiau sau isi cumparau o locuinta noua prin credit ipotecar beneficiau de un sprijin din partea statului.

Acesta era acordat prin OUG 51/2006, si insuma 30% din costul de constructie, dar nu mai mult de 15.000 de euro si nu mai mult decat contravaloarea creditului ipotecar construit.

Pentru a obtine acesti bani, proprietarii trebuiau sa depuna o cerere, insotita de documentele care atesta finalizarea locuintei prin credit ipotecar, la primariile de care apartineau. Acestea decontau banii, dupa care si-i recuperau de la Guvern.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Nu se mai acorda subventii pentru construirea de locuinte prin credit ipotecar

Guvernul a decis. Nu se vor mai acorda subventii pentru construirea de locuinte prin credit ipotecar. Argumentul eminentelor cenusii care ne conduc este ca veniturile bugetului sunt insuficiente pentru a sustine acest program. Vor mai beneficia de acest sprijin financiar doar cetatenii care au depus deja cererile. Subventia pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar este in cuantum de 30%[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Negocierile s-au incheiat. Agentia Nationala de Cadastru trece, in sfarsit, in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului

Ni se aduce la cunostinta ca Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate a trecut, in sfarsit, din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Astfel, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a noii OUG, trebuie sa se incheie un protocol de predare-primire a Agentiei intre MAI si[...]

Citeste mai mult
coming back soon