Yandex.Metrica

Millennium Bank acorda credite prin programul “Prima Casa 4”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca Millennium Bank acorda, incepand de astazi, credite ipotecare prin intermediul programului Prima Casa 4, numarul institutiilor financiare participante ridicandu-se, astfel, la 5.

Se pare ca plafonul alocat de Millennium este de 50 milioane de euro, suma egala cu imprumuturile totale acordate in primele trei editii ale proiectului guvernamental.

Clientii pot beneficia de credite Prima Casa in euro, al caror singur cost este dobanda variabila, calculata ca suma dintre Euribor la trei luni si marja de 4%. Comisioanele de analiza si de acordare sunt gratuite, iar costul evaluarii locuintei este suportat de catre banca“, a declarat un reprezentant al Millennium Bank.

BCR-ul, prima institutie bancara care a semnat documentele necesare si a demarat procesul de creditare, este, cel putin deocamdata, si cea mai eficienta, clientii acesteia beneficiind, in unele cazuri, de avantaje inexistente in ofertele celorlalte banci.

Dobanda stabilita de BCR este de 3,95% plus Euribor 3M (1,477% – in data de 14 iunie). Potentialii clienti cu salariul la aceasta banca pot beneficia de facilitati de dobanda, procentajul scazand de la 3,95% la 3,75%. In aceeasi categorie se inscriu si cei care s-au dovedit a fi 100% solvabili in cadrul programelor de creditare similare.

Dobanda este variabila si este formată din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric). Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de EURIBOR) este de 219.22 Euro.”, ne informeaza oficialii BCR.

Cu exceptia deciziei statului de a garanta doar 50% din creditele acordate, Prima Casa 4 seamana teribil de mult cu primele trei editii ale programului.

In baza contractului de garantare incheiat cu FNGCIMM se va institui in favoarea statului roman si a bancii, proportional cu procentul de garantare, o ipoteca legala de rang I asupra locuintei achizitionate din finantarea garantata, cu notarea in cartea funciara a interdictiei de vanzare a acesteia pe o perioada de 5 ani si a interdictiei de grevare cu alte sarcini“, mai spun reprezentantii BCR.

Celelalte banci care acorda, pana in acest moment, credite prin intermediul programului Prima Casa 4 sunt CEC, Alpha si BRD.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

CEC si Alpha Bank intra in programul "Prima Casa 4"

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca CEC Bank si Alpha Bank Romania au intrat in mod oficial in programul de creditare Prima Casa 4. Reprezentantii Alpha Bank au declarat ieri ca primele dosare vor putea fi aprobate in maximum 3 zile lucratoare, subliniind faptul ca exigentele prin intermediul carora vor fi triate solicitarile sunt identice cu cele identificabile in cadrul primelor[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

S-a dat startul programului "Prima Casa 4"

Suntem informati ca programul Prima Casa 4 a fost, in sfarsit, demarat. Desi Radu Gratian Ghetea a declarat recent ca CEC Bank va fi prima institutie financiara care va acorda credite ipotecare in cadrul proiectului guvernamental, se pare ca reprezentantii BCR-ului au fost mai operativi, Cornel Cojocaru, directorul executiv al Directiei de Comunicare BCR, informandu-ne ca primele dosare vor putea[...]

Citeste mai mult
coming back soon