Yandex.Metrica

Millenium Bank participa la Prima Casa 4

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celor de la NewsIn, Millenium Bank este de acord cu noile norme metodologice validate de guvern si intentioneaza sa se inscrie in programul imobiliar Prima Casa 4. Va aloca astfel pentru acest proiect suma de 50 milioane de euro, suma aproximativ egala cu totalul imprumuturilor acordate in cadrul primelor trei etape majore ale programului Prima Casa.

Participarea Millenium Bank la acest proiect va fi insa validata oficial abia dupa ce va semna conventia de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.Programul Prima Casa 4 va fi demarat abia dupa ce noile norme metodologice vor fi publicate in Monitorul Oficial. Dupa cum se stie, modificarea majora operata in cadrul proiectului tine de modul in care statul a decis sa garanteze pentru potentialii clienti, bancile fiind si ele obligate in aceste noi conditii structurale sa garanteze 50% din valoarea creditelor acordate.

Banca a redus recent avansul minim pentru creditul ipotecar standard la 10%. Costurile imprumutului sunt de asemenea comparabile cu Prima Casa, cu o marja incepand de la 5% peste Euribor/Robor la trei luni, in functie de valoarea finantata si de optiunea clientului de a-si transfera venitul la banca. Valoarea maxima este de 300.000 de euro, iar creditul poate fi contractat pe 30 de ani.

Conform spuselor premierului Emil Boc, programul Prima Casa 4 nu aduce schimbari esentiale in ceea ce priveste facilitatile oferite potentialilor clienti:

“Am adoptat normele metodologice la programul Prima Casa. Imediat dupa publicarea lor in Monitorul Oficial, bancile pot sa se inscrie in noua forma a programului ce partajeaza garantiile de stat in mod egal intre Guvern si banci. Dam posibilitatea in continuare sa se acorde garantii in valoare de 1,5 miliarde de euro si alti 40.000 de beneficiari sa poata intra in cadrul programului Prima Casa…Fac mentiunea ca, prin continuarea programului, nu este afectat nici nivelul dobanzii si nici avansul pe care trebuie sa-l depuna cel care doreste sa achizitioneze o locuinta, respectiv 5% din valoarea imobilului.”

Millenium Bank este parte integranta a grupului financiar portughez Millenium bcp, si a intrat pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 20077.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

11 banci acorda credite prin "Prima Casa 4"

Am fost informati saptamana trecuta ca CEC Bank si-a revizuit normele interne si ca, imediat ce va primi acordul BNR, va oferi primele credite clientilor care vor sa achizitioneze apartamente sau case in lipsa unui capital monetar personal. Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu mai putin[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 1 Comentarii

Diagnostic "Prima Casa 4"

Am fost informati acum cateva zile ca programul Prima Casa 4 a fost blocat din motive, din pacate, necunoscute noua. Desi oficialii Fondului National de Garantare au declarat recent ca acest proiect imobiliar cvasi-guvernamental este tinut in loc de insasi institutiile statului, institutii care intarzie sa aprobe documentele necesare, nu suntem inca lamuriti in ceea ce priveste problemele peste care[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

CEC Bank acorda primele credite peste 4 saptamani

Programul Prima Casa 4 s-a dovedit a fi mult mai problematic decat s-a crezut initial. Cu toate ca decizia statului de a garanta doar 50% din creditele acordate a generat animozitati in mai toate sectoarele adiacente, bancile au accepat noile conditiile impuse guvernamental si au demarat procesul de revizuire a normelor interne. Cu toate acestea, am fost informati acum cateva[...]

Citeste mai mult
coming back soon