Yandex.Metrica

McDonald’s Romania si Mc afacerile sale imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

McDonald’s a avut in Romania inca de la inceput o strategie diferita fata de competitori, pe langa activitatea de tip fast-food deruland si o importanta activitate imobiliara. Astfel, gigantul american a intrat direct pe piata, in timp ce KFC sau Subway, de exemplu, au intrat numai prin unitati ce opereaza in sistem franciza.

McDonald's Romania si Mc afacerile sale imobiliareCe inseamna acest lucru din punct de vedere imobiliar? Peste 20 de terenuri in proprietate si spatii concesionate pe perioade intre 20 si 49 de ani.

“Pentru o parte din restaurantele McDrive avem in proprietate si terenurile. In cazul unitatilor McDrive pe care le vom deschide de acum incolo, prima optiune este cumpararea terenului sau a unei cladiri, daca se pliaza pe ce ne intereseaza pe noi, si facem demersuri de achizitie a unor spatii care sunt inchiriate in momentul de fata”, a declarat Daniel Boaje, directorul general al McDonald’s Romania.

Din 2009 pana in prezent, McDonald’s a deschis 10 unitati McDrive, toate fiind amplasate pe terenuri achizitionate de companie. Investitia in aceste terenuri a fost in medie de 3 milioane de euro, ceea ce inseamna ca in ultimii 5 ani, compania americana a cumparat terenuri in Romania in valoare totala de 30 de milioane de euro, unele dintre acestea fiind chiar mai scumpe decat terenurile din vestul Europei, cum ar fi cel achizitionat de la George Becali in Pipera la colosala suma de 1.000 de euro/mp.

“Noi nu am platit niciodata pentru un teren mai mult sau mai putin, ci exact dupa potentialul zonei respective, dar au fost niste cifre absolut incredibile. Nu cred ca vom mai ajunge sa platim asemenea sume”, a mai mentionat Boaje.

McDonald’s a investit 60 de milioane de euro in Romania, din 1995 pana astazi, in dezvoltarea imobiliara.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Auchan demareaza primele proiecte proprii in Romania!

Immochan, sau divizia imobiliara a retelei franceze Auchan, a intrat deja pe piata romaneasca, dezvoltand primele doua proiecte-centre comerciale proprii, situate in cartierele bucurestene Giulesti si Ghencea. Cele doua proiecte vizeaza deschiderea unor galerii comerciale, care sa cuprinda, pe langa hipermarketurile proprii, Auchan, si spatii destinate altor magazine. Proiectul din Giulesti, de exemplu, va avea peste 2.000 de metri patrati[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Raport BNR: Piata imobiliara si-a pierdut din relevanta macroeconomica

Conform ultimului raport BNR privind Riscurile Financiare ale Romaniei, companiile din sectorul imobiliar au inregistrat, in ultima perioada, o scadere a relevenatei in contextul economiei nationale, pastrandu-si, in schimb, statutul pe piata creditarii bancare. Avand in vedere ca pierderile inregistrate se ridica la suma de 1,7 miliarde lei, analistii BNR ne informeaza ca piata imobiliara va iesi din criza intr-un[...]

Citeste mai mult
coming back soon