Mall-urile vor avea incarcatoare pentru masinile electrice

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a declarat recent ca centrele comerciale vor primi sume deloc neglijabile pentru achizitonarea de incarcatoare pentru masinile electrice, aceasta decizie fiind de-a dreptul salutara si, nu in ultimul rand, in ton cu trendul international de factura ecologica.

Trebuie creat sistemul de infrastructura a incarcarii acestor masini. Noi vom da sprijin si lucram la un ghid, la Fondul de Mediu, ca sa dam sprijin si acelor unitati, de exemplu mall-uri, care introduc sau ar introduce incarcatoare la sediul lor“, a precizat Borbely.

Ministrul Mediului este de parere ca achizitia de masini electrice este in prezent dificila, atat timp cat producatorii nu vin cu oferte accesibile.

Depinde si de producatori. Pana cand producatorii nu vin cu oferte de masini electrice care sa fie accesibile, este mai dificil sa-l convingi pe cetatean ca trebuie sa dea cu 8-9.000 euro mai mult decat la o masina conventionala, chiar daca primeste sprijin prin programul Rabla“, a precizat ministrul.

Problema privind infrastructura pentru masinile electrice nu este identificabila doar in Romania, ci la nivelul UE, considera ministrul de resort.

Am inteles ca Renault, cat de curand, va veni cu doua tipuri de masini care sa nu fie chiar asa de scumpe. Va fi, credeti-ma, o piata mult mai importanta pentru ca in Cartea Verde a Transporturilor se prevede ca, pana in 2050, masinile conventionale sa nu aiba dreptul sa intre in orasele mari“, a conchis Borbely.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.