Yandex.Metrica

Mall-urile vor avea incarcatoare pentru masinile electrice

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a declarat recent ca centrele comerciale vor primi sume deloc neglijabile pentru achizitonarea de incarcatoare pentru masinile electrice, aceasta decizie fiind de-a dreptul salutara si, nu in ultimul rand, in ton cu trendul international de factura ecologica.

Trebuie creat sistemul de infrastructura a incarcarii acestor masini. Noi vom da sprijin si lucram la un ghid, la Fondul de Mediu, ca sa dam sprijin si acelor unitati, de exemplu mall-uri, care introduc sau ar introduce incarcatoare la sediul lor“, a precizat Borbely.

Ministrul Mediului este de parere ca achizitia de masini electrice este in prezent dificila, atat timp cat producatorii nu vin cu oferte accesibile.

Depinde si de producatori. Pana cand producatorii nu vin cu oferte de masini electrice care sa fie accesibile, este mai dificil sa-l convingi pe cetatean ca trebuie sa dea cu 8-9.000 euro mai mult decat la o masina conventionala, chiar daca primeste sprijin prin programul Rabla“, a precizat ministrul.

Problema privind infrastructura pentru masinile electrice nu este identificabila doar in Romania, ci la nivelul UE, considera ministrul de resort.

Am inteles ca Renault, cat de curand, va veni cu doua tipuri de masini care sa nu fie chiar asa de scumpe. Va fi, credeti-ma, o piata mult mai importanta pentru ca in Cartea Verde a Transporturilor se prevede ca, pana in 2050, masinile conventionale sa nu aiba dreptul sa intre in orasele mari“, a conchis Borbely.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Peste 5.000 de cereri pentru programul „Casa Verde”

Peste 5.000 de s-au depus în prima lună de la debutul acestuia, banii fiind pregătiţi pentru a fi viraţi beneficiarilor, a anunţat ieri ministrul Mediului, Laszlo Borbely. El a precizat că 500 de contracte vor fi semnate, zilele acestea, pentru programul "Casa Verde", iar solicitanţii vor primi banii după recepţia lucrării. "După o lună, avem 5.315 cereri din toată ţara.[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

S-a lansat programul "Casa Verde"

Administratia Fondului pentru Mediu a lansat ieri cea de-a doua editie a Programului Casa Verde. Cei care s-au saturat sa plateasca sume deloc neglijabile furnizorilor de energie pot solicita bani de la stat pentru a-si monta sisteme de incalzire care functioneaza pe baza de energie regenerabila. De ofertele acestui proiect eco pot beneficia atat cei ca isi construiesc acum o[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Reconstructia caselor inundate, acoperita din bugetul ANL

Ministerul Dezvoltarii a fost mandatat sa inceapa demersurile legale si procedurale de achizitionare a materialelor pentru reconstructia caselor distruse de inundatii si sa suporte din bugetul Agentiei Nationale de Locuinte (ANL) costurile initiale ale materialelor, a anuntat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. "De la Fondul de rezerva, ulterior, prin rectificare bugetara, vom completa bugetul ministerului cu sumele aferente. Am stabilit[...]

Citeste mai mult
coming back soon