Yandex.Metrica

Lupta zgarie-norilor, divizia juniori, Europa

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In sport( si nu numai) se spune ca este greu sa ajungi pe primul loc, dar este si mai greu sa te mentii. Se pare ca acest lucru este valabil si in constructii: cladirea Shard din Londra a fost deja depasita in inaltime de un turn din Moscova.

Mercury City a devenit, cu cei 339 de metri ai sai, cel mai inalt zgarie-nori din Europa, avand cu 29 de metri mai mult decat fostul record. Cladirea are 70 de etaje si apartine miliardarului rus Igor Kesaev.

Constructia a fost inceputa la sfarsitul anului 2005 si va fi finalizata in acest an. Mercury City este o cladire mixta, avand atat o componenta de office, cat si una rezidentiala.

Igor Kesaev, posesorul unei averi de 1,8 miliarde de dolari, in principal din comertul cu produse alimentare si de tutun, nu este primul investitor care incearca sa dezvolte o astfel de constructie gigant in centrul financiar al capitalei ruse, insa celelalte proiecte au fost abandonate. Mercury City il va costa pe miliardarul rus aproximativ 350 de milioane de dolari, conform estimarilor specialistilor.

Cladirile zgarie-nori din Europa nu se ridica nici pe departe la nivelul celor din lumea araba. Burj Khalifa masoara 828 de metri si putem spune ca arabii joaca in Liga Campionilor, in vreme ce europenii n-au trecut inca de faza junioratului.

Sursa: www.money.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Reincepe cursa pentru zgarie-norii "de Bucuresti"

Acum ca Romania iese incet dar sigur din criza economica, marile proiecte urbanistice si arhitecturale ale anilor trecuti sunt scoase de la naftalina si pregatite pentru un nou start. E vorba in acest caz de zgarie-norii care urmau sa fie construiti in Bucuresti, zgarie-nori abandonati insa in momentul in care Romania a fost lovita de recesiune. Incepem cu o cladire[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Cea mai mica locuinta din lume

Chiar daca proprietarul acestei minuscule locuinte este de profesie graphic designer, acest lucru nu l-a impiedicat sa-si construiasca de unul singur propria locuinta. Pare greu de crezut ca aceasta casa reuneste intr-o suprafata atat de restransa toate functiunile, insa a reusit multumita planului laborios pe care proprietarul si l-a facut si a reusit sa-l duca la bun sfarsit. Impresionat de[...]

Citeste mai mult