Yandex.Metrica

Luna lui Cuptor a colorat in rosu preturile apartamentelor din Cluj!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

S-a trecut usor peste “socul” legii darii in plata pe piata imobiliara din Cluj-Napoca.

Dupa ce in luna mai preturile au inceput usor sa scada in special pe segmentul apartamentelor cu 2 camere, cele mai cautate locuinte de catre cumparatori, intr-o singura luna a fost recuperat intreg intervalul de depreciere.

crestere-indice-grafic

Indicele Blitz a inregistrat in luna iulie o valoare medie de 1.186 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca si 1031 euro/mp pentru Cluj-Napoca si imprejurimi.

Astfel, apartamentrele din Cluj-Napoca s-au apreciat cu 0,4% fata de luna anterioara si cu 11.78% fata de aceeasi luna a anului trecut. In iulie 2015, apartamentele din Cluj-Napoca au inregistrat un pret mediu public de 1.061 euro/mp. Concret, un apartament care avea un pret de 50.000 de euro in vara anului trecut, acum este oferit la 55.890 euro.

Indicele Blitz pe tip de apartament, dupa gradul de confort, a inregistrat cresteri pe linie. Atat apartamentele cu 1 sau 2 camere, cat si cele cu 3 si 4 camere s-au apreciat in aceasta luna, fapt neintalnit pe piata clujeana din luna februarie.

Analizand datele istorice ale indicelui Blitz este interesant de punctat faptul ca apartamentele cu 2 camere din Cluj-Napoca, cele mai tranzactionate proprietati de vanzare, s-au apreciat constant de la an la an. Valoarea medie publica a acestora in luna iulie a fost 1.228 euro/mp, cu 12% mai mare decat in iulie 2015 (1.089 euro/mp) si cu 24% mai mare fata de iulie 2014 (990 euro/mp).

Topul cartierelor consemneaza lucruri interesante: Gheorgheniul depaseste Andrei Muresanu, iar Europa isi consolideaza a doua pozitie!

1. Centru 1.374 euro/mp
2. Europa 1.318 euro/mp
3. Gheorgheni 1.289 euro/mp
4. Andrei Muresanu 1.288 euro/mp
5. Marasti 1.260 euro/mp

cartiere-cluj-iulie

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic ce ofera informatii cu privire la media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate doar oferte publice, actualizate in luna iulie, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Cluj in continua crestere cu cateva exceptii. Vezi ce apartamente au preturi mai mici!

Indicele Blitz a inregistrat in luna februarie valoarea de 1.022 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca. Este a patra luna consecutiva de crestere, ultima valoare raportata sub pragul de 1.000 euro/mp fiind in luna octombrie 2014. Fata de aceeasi luna a anului trecut, preturile medii publice ale apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut cu aproape patru procente- 3,97%. Apartamentele cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon