Yandex.Metrica

Luna iulie este ideala pentru inchirierea unui apartament in Cluj-Napoca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In ciuda faptului ca morbul post-recesiune este departe de a fi vindecat, piata imobiliara fiind intr-o stare de acuta instabilitate, segmentul chiriilor pare sa nu fi inregistrat modificari considerabile in ultimele 12 luni.

Inainte de a trece in revista concluziile la care au ajuns agentii companiei de consultanta BLITZ Imobiliare, mentionam faptul ca ne referim doar la piata chiriilor de ordin rezidential din Cluj-Napoca, si, mai mult decat atat, punctam realitatile proprii acestei perioade estivale.

Acestea fiind spuse, agentul imobiliar Claudiu Vasiluta este de parere ca cei interesati de inchirierea unui spatiu locativ in Cluj-Napoca ar face bine sa urgenteze procesele tranzactionale, luna iulie fiind cea mai propice pentru astfel de negocieri.

Preturile au ramas neschimbate fata de anul trecut”, a declarat Vasiluta lapidar si eficient, subliniind faptul ca apartamentele care acum se inchiriaza relativ ieftin vor fi scoase pe piata, in septembrie-octombrie, cu preturi cu pana la 20% mai mari.

Se pare ca pretul mediu cu care se inchiriaza un apartament cu o camera in Cluj-Napoca este cuprins intre 150 si 200 de euro. Sa nu uitam, insa, ca aceste valori se vor modifica odata cu revenirea miriadelor de studenti in oras.

Pana una alta, un apartament cu doua camere se inchiriaza contra unor sume cuprinse intre 200-300 de euro.

Aceste cifre sunt similire cu cele identificabile in luna iulie a anului 2010”, ne informeaza consultantul imobiliar Mircea Nicula. „Acum este momentul ideal pentru inchirierea unui apartament.

Avand in vedere ca piata imobiliara este instabila si fluctuanta, sfaturilor acestor consultanti sunt deosebit de pertinente.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon