Yandex.Metrica

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare.

Indicele Blitz aprilie 2014Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui Blitz Imobiliare, a fost in luna aprilie 933 euro/mp.

Topul cartierelor clujene:

Centru- 1.106 euro/mp
Grigorescu- 1.045 euro/mp
Zorilor- 1.031 euro/mp
Europa- 1.017 euro/mp
Gheorgheni- 1.010 euro/mp
Marasti- 1.008 euro/mp
Buna Ziua- 1.002 euro/mp
Manastur- 933 euro/mp

In ceea ce priveste gradul de confort, preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca in luna aprilie au inregistrat urmatoarele valori:

Apartamentele cu o camera- 1.020 euro/mp, fata de 1011 euro/mp in luna martie;
Apartamentele cu 2 camere- 990 euro/mp, fata de 986 euro/mp;
Apartamentele cu 3 camere- 990 euro/mp, aceeasi valoare medie cu cea a lunii anterioare;
Apartamentele cu 4 camere- 913 euro/mp, fata de 910 euro/mp.

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar care face o diferentiere clara intre proprietatile situate in municipiu si cele din localitatile marginase, a raportat in aprilie valoarea medie de 990 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca.

Daca includem si apartamentele din Floresti, Baciu sau Apahida, indicele Blitz coboara pana la valoarea medie de 862 euro/mp, lucru absolut justificat, avand in vedere ca un apartament din Floresti, de exemplu, a costat in luna aprilie in medie, 516 euro/mp.

“Preturile apartamentelor din Floresti sunt aproape la jumatate fata de cele din Cluj-Napoca si tocmai acest lucru face ca interesul pentru aceasta zona sa ramana in continuare ridicat”, a declarat Mircea Nicula, consilier imobiliar in cadrul biroului Blitz Imobiliare Floresti.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere. Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014
Acum 7 ani 2 Comentarii

Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014?

Indicele Blitz pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca a inregistrat, la inceputul anului 2014, valoarea medie de 982 euro/mp. Comparativ cu valoarea indicelui din luna decembrie, indicele Blitz a raportat o crestere de 0,4%, de la 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut, la 982 euro/mp in ianuarie 2014. Si valoarea indicelui Blitz pentru "zona metropolitana", care cuprinde atat apartamentele din Cluj-Napoca[...]

Citeste mai mult
coming back soon