Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3% in primele cinci luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS.
Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20%

Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, de 20,1%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 18,6%.

Potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 40,6%, la cladirile nerezidentiale cu 26,3%, iar la constructiile ingineresti cu 2,3%, scrie NewsIn.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 19,7% in perioada ianuarie-mai 2010 fata de acelasi interval din anul precedent. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-26,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (-19,9%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 38,7%, la cladirile nerezidentiale cu 26,2% si la constructiile ingineresti cu 4,1%.

Mai 2010 fata de mai 2009

Datele INS arata ca, in luna mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 17,3% comparativ cu luna mai 2009, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-29,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%). Crestere s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (7,5%).Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 36,6%, la constructiile ingineresti cu 13,6%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,3%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in mai cu 20,9% fata de aceeasi luna din 2009.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-24,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-20,2%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,4%. Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la toate componentele la cladirile rezidentiale cu 39,9%, la constructiile ingineresti cu 16,1%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,7%.

Mai 2010 fata de aprilie 2010

Fata de luna trecuta, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 6,6% in mai, scadere evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-15,9%), la lucrarile de constructii noi (-7,4%) si la lucrarile de reparatii capitale (-6,1%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 7,8%, in timp ce la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 11,3%, respectiv cu 10,8%.

In luna mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, in serie bruta, a crescut fata de luna aprilie 2010 cu 0,7%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (3,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (3,0%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 8,5%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 15,5%, iar la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 13,6%, respectiv cu 0,8%.
Sursa: Wall Street

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.