fbpx Yandex.Metrica

Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20%

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3% in primele cinci luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS.
Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20%

Scadere s-a inregistrat si la lucrarile de reparatii capitale, de 20,1%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 18,6%.

Potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS), pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 40,6%, la cladirile nerezidentiale cu 26,3%, iar la constructiile ingineresti cu 2,3%, scrie NewsIn.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 19,7% in perioada ianuarie-mai 2010 fata de acelasi interval din anul precedent. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-26,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (-19,9%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,9%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 38,7%, la cladirile nerezidentiale cu 26,2% si la constructiile ingineresti cu 4,1%.

Mai 2010 fata de mai 2009

Datele INS arata ca, in luna mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 17,3% comparativ cu luna mai 2009, scadere reflectata la lucrarile de constructii noi (-29,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%). Crestere s-a inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (7,5%).Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la cladirile rezidentiale cu 36,6%, la constructiile ingineresti cu 13,6%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,3%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut in mai cu 20,9% fata de aceeasi luna din 2009.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-24,9%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-20,2%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,4%. Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la toate componentele la cladirile rezidentiale cu 39,9%, la constructiile ingineresti cu 16,1%, iar la cladirile nerezidentiale cu 12,7%.

Mai 2010 fata de aprilie 2010

Fata de luna trecuta, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 6,6% in mai, scadere evidentiata pe toate elementele de structura: la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-15,9%), la lucrarile de constructii noi (-7,4%) si la lucrarile de reparatii capitale (-6,1%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 7,8%, in timp ce la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 11,3%, respectiv cu 10,8%.

In luna mai 2010, volumul lucrarilor de constructii, in serie bruta, a crescut fata de luna aprilie 2010 cu 0,7%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (3,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (3,0%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 8,5%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 15,5%, iar la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 13,6%, respectiv cu 0,8%.
Sursa: Wall Street

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor ne ofera motive de ingrijorare

Conform unui comunicat de presa transmis recent de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor in 2011

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform celui mai recent raport efectuat si livrat de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Sectorul constructiilor inregistreaza cresteri de aproape 30%

Ultimele rapoarte efectuate de Institutul National de Statistica arata ca piata constructiilor din Romania prezinta „simptomele” unei reveniri in simtiri. Recesiunea a trecut, sau cel putin au trecut anii cei mai grei, iar investitorii si dezvoltatorii incep sa iasa la lumina si sa demareze primele proiecte pertinente de dupa cataclismul economic. In aceasta ordine de idei, sectorul constructiilor inregistreaza cresteri[...]

Citeste mai mult
coming back soon