Yandex.Metrica

Locuintele noi din Spania, mai ieftine in 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In 2011, Spania s-a aliniat la trendul european in ceea ce priveste pretul locuintelor noi. Astfel, scaderea preturilor inceputa in 2008 intr-un ritm accelerat, s-a domolit anul trecut, iar procentul de 4% se incadreaza in limitele europene. Ne amintim ca in Romania, de exemplu, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, nivelul preturilor locuintelor s-a situat cu 5-7% sub cel din 2010.

Cauzele sunt deja clasice si sunt dominate de piedicile intampinate in obtinerea de finantare, pe fondul crizei economice si tulburarilor din Uniune din a doua jumatate a anului. Previziunile pentru anul 2012 confirma parerea specialistilor care evidentiaza o scadere a preturilor intr-un ritm mai scazut.

Pretul mediu al locuintelor noi in Spania a scazut cu 4% in 2011, iar in 2012 isi va continua tendinta de scadere inceputa in 2008, potrivit unui raport publicat ieri de Societatea Spaniola de Evaluare, citata de EFE“.

La finele anului 2011, in capitalele provinciilor spaniole, pretul mediu inregistrat pentru o locuinta medie a fost de 2.376 euro pe metru patrat construit. In traducere, o locuinta de 90 de metri patrati a ajuns sa coste putin peste 200.000 de euro.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Romania in topul european al scaderii preturilor locuintelor in 2013! Vezi cu cat au scazut preturile

Conform datelor furnizate de globalpropertyguide.com, Romania, Grecia si Cipru conduc clasamentul european al scaderilor preturilor locuintelor in primul semestru al anului 2013. Astfel, fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile locuintelor din Romania au scazut cu 10,2%, fiind depasiti numai de Grecia, cu o scadere raportata de 11,12% si de Cipru cu 12,74%. "Performanta pietei rezidentiale din Romania se[...]

Citeste mai mult
coming back soon