Yandex.Metrica

Locuintele executate silit, preturi mici si riscuri pe masura

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Locuintele executate silit reprezinta cu siguranta optiuni demne de luat in seama pentru cei care-si doresc o casa. Preturile sunt atractive, e drept, insa exista mai multe piedici si riscuri pe care cumparatorii ar trebui sa le cunoasca.

Procedura este relativ simpla. Cel care vrea sa participe la licitatie trebuie sa depuna o garantie de 10% din valoarea imobilului. Odata adjudecat, bunul respectiv intra in propritatea celui care l-a dobandit prin procedura de licitatie, iar actul de adjudecare este trecut in Cartea Funciara.

Care sunt elementele negative, care fac in prezent ca piata licitatiilor silite sa nu fie la nivelul pe care-l asteptau bancile?

In primul rand preturile imobilelor nu sunt toate cu mult sub nivelul pietei imobiliare actuale. Exista oferte “bomba” dar exista si oferte de neatins.

“Exista poate oferte care in conditiile scoaterii la licitatie pot avea un pret foarte bun. Acum, cine-si inchipuie ca este plin de chilipiruri la licitatiile prin care se executa silit active aferente unor credite neperformante se uita in directia gresita; intotdeauna este un raport intre atractivitatea bunului respectiv si interesul pentru acesta”, a declarat Ionut Stanimir, director de comunicare in cadrul unei banci comerciale.

Apoi, accesul la informatii este unul precar. Unele banci comerciale au site-uri dedicate bunurilor in executare, insa nu exista niciun fel de mediatizare pentru acestea, iar navigarea este greoaie si interfata neatractiva.

O alta temere, care face ca licitatiile silite sa nu se bucure de succesul scontat, este legata de faptul ca majoritatea locuintelor executate silit sunt locuite in momentul executarii. Evacuarea proprietarilor sau chiriasilor de regula este un proces neplacut, consumator de timp si de nervi.

“In ipoteza in care bunul dobandit prin adjudecare are chiriasi sau are persoane care ocupa respectivul imobil, se pune problema evacuarii lor(…)Evacuarea poate sa dureze sase luni intr-o situatie fericita sau un an si jumatate intr-o situatie mai nefericita”, spune Mihai Voicu, avocat.

In fine, mai este si latura umana a executarii silite, respectiv, faptul ca in spatele licitatiei de executare sta drama unei familii. Romanii sunt oameni sufletisti, cu frica de Dumnezeu, drept urmare se feresc de astfel de situatii.

Sursa: www.money.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Achizitionarea locuintelor executate silit implica riscuri deloc neglijabile

Cei care prefera sa traiasca intens si riscant pot investi in locuintele executate silit. Avand in vedere ca astfel de triste cazuri sunt in numar considerabil, cetatenii romani care dispun de sume de bani consistente pot intra cu incredere si entuziasm pe piata spatiilor locative problematice. Suntem informati, via Romania Libera, ca bancile scot la vanzare locuintele executate silit cu[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

De ce nu se vand locuintele executate silit?

Atata de anuntata scadere, la inceput de an, a preturilor locuintelor pe seama invaziei de pe piata a celor executate silit, nu s-a produs. Locuintele executate silit nu se vand desi preturile lor sunt uneori ridicol de mici. Exista astfel case, in jurul capitalei, care inainte de criza aveau preturi uriase si care, sunt acum executate la preturi incepand cu[...]

Citeste mai mult