fbpx Yandex.Metrica

Locuintele CFR scoase la vanzare!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In perioada urmatoare concurenta pe piata imobiliara va fi si mai acerba, pentru ca, in afara de dezvoltatorii ansamblurilor imobiliare noi, in afara de vanzatorii privati, exista acum si alte alternative. Bancile executa rau platnicii, ANL vinde mai mult la presiunea chiriasilor, RA-APPS vinde pentru a aduce noi venituri la buget, iar acum CFR incearca sa vanda pentru a acoperi “gaurile” companiei.

CFR incearca sa vanda cele 1.178 de locuinte de serviciu pe care le are in proprietate si care in prezent sunt ocupate de chiriasi.

“Adoptarea acestei masuri va contribui la cresterea veniturilor companiei, in conformitate cu tintele prevazute in acordul semnat de Guvernul Romaniei cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana”, arata comunicatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Acelasi comunicat prezinta si principala piedica in calea vanzarii locuintelor CFR, respectiv acordul chiriasilor:

“Vanzarea locuintelor de serviciu poate demara doar la solicitarea ferma scrisa a titularului care ocupa imobilul in baza contractului de inchiriere”

Practic, prin aceasta mentiune, se stabileste o bariera in calea vanzarilor, locuintele CFR putand fi cumparate doar de catre chiriasi, pentru ca este greu de crezut ca acestia isi vor da acordul pentru o terta persoana. O alta piedica majora o va reprezenta pretul locuintelor, care se vor raporta la pretul pietei, desi locuintele CFR nu au corespondente reale in piata, unele dintre ele fiind situate chiar in statiile de cale ferata, in halte si puncte de oprire.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria, Consiliului Local si CFR se judeca pentru un teren de la periferia municipiului

Cei de la NewsIn ne informeaza ca Regionala de Cai Ferate Cluj, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca se judeca intens si cu spor pentru recunoasterea posesiei unui teren de la periferia municipiului, teren ocupat, momentan, de aproximativ 450 de romi. Se pare ca CFR a inaintat acum cateva luni o cerere de ordonanta presedintiala in speranta ca problema va fi[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea. Statul ar castiga din rate 40[...]

Citeste mai mult
Acum 4 ani 0 Comentarii

Guvernul incearca sa evite migrarea tinerilor in strainatate prin construirea de noi locuinte ANL!

Doua proiecte de interes public cu privire la constructia de locuinte se afla in acest moment pe masa Guvernului: 7.000 de locuinte ANL si 8.500 de locuinte de serviciu pentru functionarii publici si angajatii din institutiile publice centrale si locale. Daca in cazul locuintelor ANL, finantarea va fi asigurata in principal printr-un imprumut acordat de Banca de Dezvoltare a Comisiei[...]

Citeste mai mult
coming back soon