Yandex.Metrica

Locuintele “bantuite” – variante profitabile pentru cei ce nu sunt superstitiosi!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca pe piata imobiliara chineza se intampla fenomene cel putin stranii. Agentii imobiliari au batai de cap din cauza imobilelor asa-zis “bantuite”. De fapt este vorba despre locuinte in care au avut loc evenimente nefericite, cum ar fi crime, sinucideri, etc si care inspaimanta populatia chineza, in marea ei majoritate foarte superstitoasa. O astfel de locuinta poate avea un pret si cu 40% mai mic decat valoarea sa reala si putini sunt cei care se incumeta sa investeasca in astfel de proprietati.

Cine sunt curajosii?

“Sunt investitori care pariaza pe astfel de proprietati. Chinezii, in special cei din Hong-Kong, nu se vor muta niciodata intr-o casa unde un eveniment nefericit a avut loc. Practic, o crima scade nu numai valoarea apartamentului bantuit, toate imobilele situate pe respectivul etaj vor avea un pret diminuat”, a declarat un consilier imobiliar.

Pe o piata aflata in scadere, iata ca aceste case bantuite pot reprezenta o solutie. Cei interesati sunt in special straini dar si cetateni chinezi, care nu au probleme cu superstitiile si care investesc in astfel de imobile bazandu-se pe faptul ca in timp valoarea lor va creste.

Agentiile imobiliare sunt puse in situatii incomode

Pe de alta parte, consilierul imobiliar a mai precizat ca exista reguli stricte pentru agentiile imobiliare privind acest subiect, ele fiind obligate sa prezinte clientilor informatii complete pentru a nu risca sa fie chemate in judecata.

In Romania nu am intalnit astfel de situatii, fie pentru ca superstitiile in cultura noastra sunt mai degraba prilej de glume, fie vanzatorii ascund aceste aspecte consilierilor imobiliari tocmai in idea de a nu le scadea preturile proprietatilor.

Sursa: stirileprotv.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Romanii investesc in piata imobiliara din Austria

In ciuda faptului ca economia locala este inoperanta iar veniturile cetatenilor sunt lamentabil de mici, interesul romanilor pentru piata imobiliara din Austria este in continua crestere. Avand in vedere ca proprietatile austriece au fost relativ neafectate de recesiune, preturile fiind mai stabile decat in orice alta tara europeana, nu este de mirare ca ai nostri bravi cetateni investesc in piata[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

2012-le va aduce cu sine scaderi considerabile pe piata chiriilor

Conform predictiilor specialistilor imobiliari, scumpirea costurilor de intretinere va genera in mod ineluctabil si o scadere a chiriilor. Avand in vedere ca bugetele romanilor vor fi considerabil afectate de aceste majorari, nu este de mirare ca cei interesati de inchirierea locuintelor vor cauta ofertele cele mai ieftine, motiv pentru care, daca e sa creditam opiniile expertilor in domeniu, proprietarii vor[...]

Citeste mai mult
coming back soon