Yandex.Metrica

Locuintele ANL din Floresti sunt scumpe si prost facute

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Consiliul Local Floresti este asaltat de chiriasii locuintelor ANL, si pe buna dreptate. Acestia se plang de preturile impardonabil de mari si de calitatatea indoielnica a constructiei.

Aceasta stire nu are, din pacate, “darul” de a ne mira, unitatile locative concepute si executate sub patronajul statului fiind, in general, lamentabile din toate punctele de vedere.

Suntem informati, in acest sens, ca Primaria Floresti a stabilit sume “de piata” mult prea mari pentru realitatile imobiliare actuale. Din chiriasii care se “bucura” de cele 200 de apartamente scoase la vanzare, mai toti au depus plangeri impotriva celor care gestioneaza aceste locuinte.

In aceasta ordine de idei, cei care au depasit anul conventional de stat in chirie si care, astfel, pot cumpara apartamentele cu pricina, se plang de marele si inexplicabilul contrast dintre calitatea constructiei si pretul stabilit de catre oficialii primariei.

Potrivit oamenilor care locuiesc deja in ANL-uri, apartamentele au pereti despartitori de rigips si tencuiala de pe tavane nu prezinta garantie. In plus, in zone mai centrale din Floresti, preturile de cumparare sunt mai avantajoase: 17.000 de euro pentru un apartament cu 1 camera si pana in 30.000 de euro pentru 2 camere.

Uitati ce conditii avem. Parerea mea e ca nu merita. As cumpara in Floresti apartament dar mai spre centru. Sub nicio forma aici. Si pretul e foarte mare”, spune Alina Clipa, chirias ANL.

Ioachim Vancea, primarul comunei Floresti spune, in schimb, ca pretul este dictat de minister, si ca, prin urmare, nu poate fi modificat. Totodata, acesta a declarat ca se asteapta la o reactie pozitiva din partea institutiilor financiare care ar pentru a veni in sprijinul chiriasilor ANL.

Sper ca bancile sa gaseasca niste conditii mai putin limitative pentru tineri, ca sa-si poata plati apartamentele respective. Probabil ca si ministerul va analiza situatia respectiva daca cererea va fi scazutaiin sesiunea de vanzare”, a declarat edilul Florestiului.

Deocamdata, pentru cele 200 de apartamente scoase la vanzare exista 53 de cereri din partea chiriasilor.

Sursa: CityNews.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

ANL-istii spera sa ocoleasca Prima Casa!

Organizatia Tinerilor din Blocurile Agentiei Nationale pentru Locuinte a inaintat Parlamentului un proiect de lege prin care chiriasii din blocurile agentiei vor avea posibilitatea sa le achizitioneze in rate direct de la stat. In cazul in care legea va fi adoptata, programul Prima Casa si bancile participante la program vor primi o lovitura grea. Statul ar castiga din rate 40[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 2 Comentarii

Doar 515 locuinte ANL si-au gasit cumparatori anul acesta. Clujul in topul codaselor!

Chiriasii ANL nu se grabesc sa cumpere proprietatile in care locuiesc, desi Guvernul le-a oferit aceasta posibilitate inclusiv prin programul Prima Casa. In ciuda acestui fapt, exista orase in tara unde s-a vandut un singur apartament in 2014. Din 12.000 de unitati disponibile, s-au vandut doar 515, iar dintre acestea 357 prin credit si 158 cu bani din surse proprii.[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Floresti in luna aprilie (Imobiliare la minut)

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Preturile apartamentelor din Floresti in luna aprilie. Indicele Blitz Imobiliare, care prezinta pretul public mediu al apartamentelor de vanzare, a raportat in luna aprilie 2014 pentru apartamentele din Floresti, valoarea de 516 euro/mp, cea mai mica valoare de la inceputul acestui an. "Specialistii si colaboratorii nostri[...]

Citeste mai mult
coming back soon