Liniste pe piata imobiliara clujeana. Modificari minore ale indicelui Blitz in octombrie!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar de pe piata clujeana, a inregistrat in luna octombrie o valoare medie de 863 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca si din localitatile invecinate, aceeasi valoare inregistrandu-se in luna precedenta. Apartamentele de vanzare din municipiu s-au ieftinit in medie doar cu 1 euro/mp, o scadere absolut nesemnificativa, ajungand la 997 euro/mp.

indice oct

Tulburarile din cadrul programului Prima Casa, generate de epuizarile, respectiv suplimentarile de fonduri, au tinut piata imobiliara in sah in luna octombrie, lucru care s-a simtit cel mai bine, asa cum era si normal, in sectorul apartamentelor de vanzare. Finalul programului nu va produce dezechilibre majore in piata, mai ales datorita politicii Bancii Nationale de reducere a dobanzii de referinta pana la minimul istoric de 3%, ceea ce se va traduce peste cateva luni in imprumuturi in lei mai ieftine pentru populatie.

2014- anul echilibrului pe piata imobiliara

Asa cum arata datele furnizate de indicele Blitz, anul imobiliar 2014 este unul al echilibrului. In primele zece luni ale anului, preturile medii ale apartamentelor de vanzare din Cluj au crescut doar cu 1,5%, iar aceasta stare va guverna piata imobiliara si in perioada urmatoare.

Zona Centrala conduce topul cartierelor clujene!

Cele mai scumpe apartamente din Cluj sunt in Centru, podiumul fiind completat de apartamentele din Zorilor si Grigorescu.

Centru- 1113 euro/mp
Zorilor- 1067 euro/mp
Grigorescu- 1057 euro/mp
Europa- 1039 euro/mp
Marasti- 1013 euro/mp
Gheorgheni- 1006 euro/mp
Buna Ziua- 989 euro/mp
Manastur- 942 euro/mp
Floresti- 530 euro/mp

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru apartamentele de vanzare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.