Yandex.Metrica

Liniste pe piata imobiliara clujeana. Modificari minore ale indicelui Blitz in octombrie!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz, singurul indice imobiliar de pe piata clujeana, a inregistrat in luna octombrie o valoare medie de 863 euro/mp pentru apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca si din localitatile invecinate, aceeasi valoare inregistrandu-se in luna precedenta. Apartamentele de vanzare din municipiu s-au ieftinit in medie doar cu 1 euro/mp, o scadere absolut nesemnificativa, ajungand la 997 euro/mp.

indice oct

Tulburarile din cadrul programului Prima Casa, generate de epuizarile, respectiv suplimentarile de fonduri, au tinut piata imobiliara in sah in luna octombrie, lucru care s-a simtit cel mai bine, asa cum era si normal, in sectorul apartamentelor de vanzare. Finalul programului nu va produce dezechilibre majore in piata, mai ales datorita politicii Bancii Nationale de reducere a dobanzii de referinta pana la minimul istoric de 3%, ceea ce se va traduce peste cateva luni in imprumuturi in lei mai ieftine pentru populatie.

2014- anul echilibrului pe piata imobiliara

Asa cum arata datele furnizate de indicele Blitz, anul imobiliar 2014 este unul al echilibrului. In primele zece luni ale anului, preturile medii ale apartamentelor de vanzare din Cluj au crescut doar cu 1,5%, iar aceasta stare va guverna piata imobiliara si in perioada urmatoare.

Zona Centrala conduce topul cartierelor clujene!

Cele mai scumpe apartamente din Cluj sunt in Centru, podiumul fiind completat de apartamentele din Zorilor si Grigorescu.

Centru- 1113 euro/mp
Zorilor- 1067 euro/mp
Grigorescu- 1057 euro/mp
Europa- 1039 euro/mp
Marasti- 1013 euro/mp
Gheorgheni- 1006 euro/mp
Buna Ziua- 989 euro/mp
Manastur- 942 euro/mp
Floresti- 530 euro/mp

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru apartamentele de vanzare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere.

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
coming back soon