Legea darii in plata “inverzeste” indicele Blitz. Vezi cifrele lunii mai!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Preturile apartamentelor din Cluj au inceput sa scada in contextul noilor conditii de creditare. Indicele Blitz a inregistrat valori reduse pentru apartamentele din Cluj si imprejurimi, 1.000 euro/mp in mai fata de 1.007 euro/mp in aprilie. In schimb apartamentele din municipiul Cluj-Napoca au fost mai scumpe in luna mai fata de luna anterioara cu 1 euro/mp, dupa 4 luni de cresteri semnificative.

Sa fie luna iunie prima luna de scadere dupa 15 luni de crestere?

Ne amintim ca in luna mai, odata cu intrarea in vigoare a legii darii in plata, bancile comerciale au reactionat rapid crescand avansul minim pentru creditele ipotecare standard pana la 35-40%. Pe de alta parte fondurile Prima Casa au fost suplimentate doar cu 500 de milioane de lei, bani ce nu vor ajunge nici pentru dosarele preaprobate. Astfel, preturile apartamentelor din intreaga tara au inceput sa scada, singurele bastioane inca “necucerite” pe deplin de acest trend, conform Indicelui Blitz si partenerilor de la Imobiliare.ro ramanand Clujul si Bucurestiul.

1.178 euro/mp- pretul mediu public in luna mai pentru apartamentele din Cluj-Napoca

Topul cartierelor este dominat de Centru, Andrei Muresanu, Zorilor si Gheorgheni. In Manastur, Grigorescu si Buna Ziua preturile au scazut!

indice-mai

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic unic pe piata imobiliara locala si ofera informatii cu privire la media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate doar oferte publice, actualizate, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.