Yandex.Metrica

Legea darii in plata “inverzeste” indicele Blitz. Vezi cifrele lunii mai!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Preturile apartamentelor din Cluj au inceput sa scada in contextul noilor conditii de creditare. Indicele Blitz a inregistrat valori reduse pentru apartamentele din Cluj si imprejurimi, 1.000 euro/mp in mai fata de 1.007 euro/mp in aprilie. In schimb apartamentele din municipiul Cluj-Napoca au fost mai scumpe in luna mai fata de luna anterioara cu 1 euro/mp, dupa 4 luni de cresteri semnificative.

Sa fie luna iunie prima luna de scadere dupa 15 luni de crestere?

Ne amintim ca in luna mai, odata cu intrarea in vigoare a legii darii in plata, bancile comerciale au reactionat rapid crescand avansul minim pentru creditele ipotecare standard pana la 35-40%. Pe de alta parte fondurile Prima Casa au fost suplimentate doar cu 500 de milioane de lei, bani ce nu vor ajunge nici pentru dosarele preaprobate. Astfel, preturile apartamentelor din intreaga tara au inceput sa scada, singurele bastioane inca “necucerite” pe deplin de acest trend, conform Indicelui Blitz si partenerilor de la Imobiliare.ro ramanand Clujul si Bucurestiul.

1.178 euro/mp- pretul mediu public in luna mai pentru apartamentele din Cluj-Napoca

Topul cartierelor este dominat de Centru, Andrei Muresanu, Zorilor si Gheorgheni. In Manastur, Grigorescu si Buna Ziua preturile au scazut!

indice-mai

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic unic pe piata imobiliara locala si ofera informatii cu privire la media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate doar oferte publice, actualizate, din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon