Yandex.Metrica

La vremuri noi, oameni noi si vesti noi. Reabilitarea termica din banii Uniunii- un vis!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Noul Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, domnul Cristian Petrescu, a anuntat recent ca programul initiat la sfarsitul anului trecut, de reabiliatare termica a blocurilor cu bani din fonduri europene, are sanse mici sa se infaptuiasca.

Ne aducem aminte, ca la sfarsitul anului 2011, fostul ministru, doamna Elena Udrea, anunta ca in 2012, vor fi reabilitate 250.000 de apartamente in cadrul programului national de reabilitare termica, initiat de MDRT si pentru care Comisia Europeana a dat aviz favorabil.

Iata ca lucrurile iau o intorsatura neasteptata, iar impedimentul major il constituie cresterea cotei cu care Ministerul trebuie sa contribuie la realizarea acestui program.

“Discutiile la Comisia Europeana au fost de a muta fonduri de pe Fondul Social pe acest program. Sansele sunt foarte mici”, a declarat domnul ministru.

Din pacate, din acest joc al fondurilor europene vor avea de suferit in primul rand cetatenii, costurile de intretinere fiind grav afectate de pierderile de energie ridicate. De asemnea, autoritatile locale au de suferit, pentru ca s-au facut investitii in unele zone in reteaua de distributie a agentului termic, iar in acest moment vad cum eforturile lor se pierd, la propriu, in aer.

Sursa: www.wall-street.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bani de la Uniunea Europeana pentru reabilitare termica

Suntem anuntati ca la inceputul anului viitor reabilitarea termica a blocurilor de locuinte se va realiza cu fonduri europene nerambursabile. Astfel Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va folosi bani europeni dupa ce a obtinut acordul Comisiei Europene in acest sens. “Suntem in discutii avansate cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a permite utilizarea fondurilor din POR(Programul Operational Regional- nota blitz blog)[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cadouri electorale sau simt civic? Primarii reabiliteaza blocurile gratuit!

Nici nu stim daca putem vorbi de surprize in prag de sarbatori pe care cu darnicie le fac alesii romanilor. In conditiile in care varianta ministeriala nu pare a fi pe placul tuturor, deoarece implica o co-participare din partea beneficiarilor la costurile lucrarilor, unii primari s-au gandit sa rezolve problema integral din bugetele locale. Ministrul Leonard Orban a obtinut un[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Ne-am linistit! Fara locuinte ANL noi in 2012!

Dupa nereusita in cazul izolarii termice ale blocurilor, cand nu a reusit sa redirectioneze fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului, noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, ne anunta ca in 2012 nici programul ANL nu va inregistra succese. De fapt, dupa realizarile domnului Cristian Petrescu, cred ca putem sa numim, fara emotii, ministerul pe care-l conduce- al "non-dezvoltarii". "Nu se[...]

Citeste mai mult
coming back soon