Yandex.Metrica

La Cluj se incurajeaza constructiile verzi. Cine construieste ecologic plateste mai putin la stat!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Astfel au decis consilierii locali din Cluj-Napoca: incepand din 2013 proprietarii cladirilor verzi vor plati doar jumatate din impozitul pe cladiri. Cluj-Napoca devine primul oras din tara unde “curentul verde” primeste din partea autoritatilor un beneficiu atat de consistent dand startul unei campanii nationale.

Pentru a putea primi reducerea la impozit, proprietarii trebuie sa indelineasca anumite standarde, indiferent daca proprietatile lor sunt, spatii de locuit, de birouri sau pentru orice alta destinatie. Standardele de certificare, LEED(american), BREEAM(britanic) si DGNB(german), nu sperie insa proprietarii interesati sa construiasca ecologic, mai ales ca atat contextul economic, cat si cadrul natural o recomanda.

“Numarul proiectelor mari si mici va fi enorm, pe masura ce romanii isi vor da seama ca merita sa se inconjoare de cladiri frumoase, confortabile, sanatoase si functionale. De asemenea, va exista o paradigma generata de preturile mari ale energiei si neajunsurile cladirilor conventionale. Se va pune accent pe crearea unui spatiu functional, nu doar pe aspectul exterior. Noile cladiri vor fi performante iar cele vechi-renovate, pentru a deveni economice. Cladirile vechi nu vor mai fi interesante, caci vor exista multe alternative, mai bune pe piata”, a declarat Steven Borncamp, presedintele Romanian Green Building Council.

Ceea ce poate nu stiati pana in prezent este faptul ca pana in 2020 Romania trebuie sa se alinieze regulilor stricte ale uniunii, ce prevad ca toate cladirile nou-construite sa fie verzi. Astfel, de voie, de nevoie, va trebui sa imbratisam “curentul verde” desi, de preferat ar fi de voie.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon