Yandex.Metrica

King Sturge: Criza a ieftinit cu pana la 60% terenurile din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Preturile terenurilor din Romania au scazut cu pana la 60%, comparativ cu perioada de varf inregistrata in 2007 si primul trimestru din 2008, potrivit companiei de consultanta imobiliara King Sturge.
Cea mai vizibila scadere, de 30-60%, a fost inregistrata in cazul terenurilor din Bucuresti si al celor care atrag investitii in scop speculativ.

In prezent, preturile terenurilor pentru investitii in domeniul retailului se inscriu intre 250 si 500 de euro/mp in Bucuresti si intre 200-300 de euro/mp in principalele orase din provincie, potrivit companiei de consultanta.

In ceea ce priveste spatiile tranzactionate pentru sectorul industrial, preturile oscileaza intre 30-50 de euro/mp in capitala si intre 15-30 de euro/mp in provincie.

Spre deosebire de acestea, preturile pentru terenurile agricole au stagnat, potrivit King Sturge.

Principalii cumparatori pe piata terenurilor sunt lanturile de retail si retelele de bricolaj.

Compania King Sturge, prezenta in Bucuresti din anul 2006, ofera servicii de consultanta in investitii, de administrare a proprietatii si a portofoliului, evaluari si cercetari de piata.

Sursa: Daily Business

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata terenurilor este problematica si contradictorie

Conform indicelui imobiliar realizat de compania de evaluare Darian, preturile terenurilor, la nivel national, au scazut, in primul semestru al acestui an, cu aproximativ 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si cu 7% fata de a doua perioada a anului 2010. In Bucuresti, preturile au scazut cu aproximativ 15% in semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Noi ieftiniri pe piata terenurilor

Conform celui mai recent studiu de piata al companiei de consultanta Darian, cele mai consistente si dramatice deprecieri ale preturilor terenurilor au fost inregistrate in orasele cu populatie sub 150.000 de locuitori. Astfel, pretul mediu pentru astfel de proprietati a scazut, in prima jumatate a acestui an, cu aproximativ 9% in Alba-Iulia, Deva, Satu Mare, Baia Mare, Bistrita, Miercurea-Ciuc, Resita,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Se domolesc scaderile de pe piata terenurilor

Se pare ca piata imobiliara incepe sa-si revina in toata splendoarea-i imprevizibila. Dupa ce am fost informati ca unele orase din Romania cunosc salturi valorice ale preturilor apartamentelor vechi, a venit timpul sa ni se aduca la cunostinta ca sectorul terenurilor trece prin acelasi tip de revenire in simtiri. In ciuda faptului ca scaderile de piata ale terenurilor au fost,[...]

Citeste mai mult
coming back soon