Iunie 2016, a doua luna consecutiva de scadere a preturilor pentru apartamentele cu 2 camere din Cluj-Napoca!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz a inregistrat o valoare medie de 1.220 euro/mp pentru apartamentele cu 2 camere din Cluj-Napoca, in scadere cu 8 euro/mp fata de luna anterioara. Acest indicator este definitoriu pentru o piata imobiliara, stiut fiind faptul ca tranzactiile cu apartamente de 2 camere sunt cele mai numeroase.

Pe de alta parte, pretul mediu public al apartamentelor din capitala Ardealului, indiferent de numarul de camere, s-a apreciat in luna iunie, valoarea indicelui Blitz atingand cel mai inalt prag din acest an: 1.181 euro/mp. Acesta este un semn clar ca cererea pentru locuinte in cel mai important centru imobiliar al tarii, nu a fost deocamdata afectata de legea darii in plata sau de sfarsitul programului Prima Casa in forma sa actuala.

Tendintele pietei apartamentelor clujene in perioada urmatoare se vor situa la granita dintre factorii enumerati mai sus. Cererea va continua sa creasca, iar conditiile de acordare a creditelor vor tine in frau acest val de cereri, pentru o piata imobiliara echilibrata si sanatoasa.

 

Topul cartierelor clujene a suferit cateva modificari, cea mai importanta dintre ele fiind ascensiunea constanta a cartierelor Marasti si Europa, care si-au consolidat locurile intre primele cinci ale Clujului, devansand consacratele Zorilor si Grigorescu, obisnuite cu primele pozitii ale topului nostru.

indicele blitz pe cartiere

 

TOP 5

1. Centru 1.365 euro/mp
2. Europa 1.295 euro/mp
3. Andrei Muresanu 1.294 euro/mp
4. Gheorgheni 1.272 euro/mp
5. Marasti 1.262 euro/mp.

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic ce ofera informatii cu privire la media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate ofertele publice in luna iunie, actualizate, exclusiv din baza de date Blitz.

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.