Yandex.Metrica

Iulius Group pierde prima pozitie in clasamentul celor mai mari proprietari de centre comerciale din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca piata de retail va inregistra o crestere notabila in perioada imediat urmatoare. Cu alte cuvinte, investitorii interesati de acest sector lucrativ au demarat deja proiecte mult mai imbitioase decat anului trecut, iar cei care au ajuns cu lucrarile aproape de final ne-au adus la cunostinta ca aceasta toamna se va remarca prin multele si spectaculoasele inaugurari de centre comerciale.

Intr-o cu totul alta ordine de idei, remarcam faptul ca omul de afaceri Iulian Dascalu, detinatorul retelei de mall-uri Iulius, a pierdut prima pozitie in topul celor mai mari proprietari de centre comerciale din Romania.

Odata cu preluarea a doua parcuri de retail din Oradea si Iasi, fondul de investitii Argo Real Estate a devenit, la inceputul lui august, cel mai relevant proprietar de spatii comerciale din Romania, cu un stoc total de 220.000 mp.

Iulian Dascalu va inaugura, in toamna acestui an, proiectul Palas din Iasi, unde unde centrul comercial va avea o suprafata inchiriabila de 47.800 mp si o strada comerciala cu o suprafata inhiriabila de 6.500 mp, ceea ce ar duce la un stoc total de 239.000 mp.

Nu doar Iulius Group se pregateste de inaugurari in urmatoarele luni, ci si cei de la Argo Real Estate, care mai au de deschis spatii comerciale cu o suprafata inchiriabila de 28.000 mp la Oradea. Cu aceasta livrare, cei de la Argo raman in fruntea clasamentului cu un stoc de 248.000 mp.

A treia pozitie in acest top este ocupata de austriecii de la Immofinanz, care vor adauga stocului de 151.613 mp, in cele patru centre comerciale din Cluj-Napoca, Arada, Baia Mare si Pitesti, alti 50.000 mp odata cu deschiderea Maritimo Shopping Center din Constanta.

Cel de-al patrulea clasat este omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care va deschide tot in aceasta toamna Oradea Shoppin City cu 30.000 mp suprafata inchiriabila, dar si o extensie de 15.000 mp a mallului din Baneasa. In total, Popoviciu va detine la sfarsitul acestui an un stoc de 150.000 mp.

Pe locul cinci se afla belgienii de la BelRom, care vor inaugura in luna noiembrie a acestui an doua centre comerciale: Electroputere Parc de la Craiova si inca unul la Botosani, cu un total de 45.000 mp. In plus, belgienii au inaugurat si anul trecut un proiect la Drobeta Turnu Severin. Astfel, alaturi de cele doua proiecte de la Focsani si Bacau, care sunt operationale, cu deschiderile din aceasta toamna stocul celor de la BelRom ajunge la 133.000 mp.

Cel mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis arata ca, in prezent, sunt 367.000 mp de spatii comerciale in constructie in Romania, care vor fi livrati in perioada 2011-2013. Aceste noi livrari vor creste stocul la aproape 2,6 milioane mp de spatii moderne, o proporţie de 120 mp la 1.000 de locuitori.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romania si isteria mallurilor

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se investeste intens in "supermarketurile de cartier"

Conform unui articol publicat pe www.imopedia.ro, se anunta o crestere a investitiilor in ceea ce priveste lanturile de hipermarketuri din Romania. Se va cheltui astfel peste un miliard de euro pentru noile magazine care ne vor aduce si mai aproape de standardul comercial european. Pentru a se adapta insa contextului actual, retailerii interesati de extindere vor renunta la hipermarketurile de[...]

Citeste mai mult
coming back soon