Yandex.Metrica

Investitorii straini sunt tentati de piata imobiliara din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ne este imposibil sa stabilim daca recesiunea s-a stins, lasand in urma o tara destabilizata, sau continua sa faca ravagii in toate sectoarele posibile. Specialistii nu ne ajuta sa ajungem la o concluzie pertinenta, declarand care mai de care mai raspicat ba ca Romania a iesit din criza, ba ca adevarata criza urmeaza sa ne loveasca.

Iata de ce sfatuim cititorii sa fie sceptici si sa nu se lase amagiti de contradictiile mai mult sau mai putin obositoare emise de nenumaratii specialisti ai pietei imobiliare. Tot ceea ce conteaza, in acest moment, sunt datele concrete de ordin statistic.

In cazul in care acestea lipsesc, ne multumim si cu informatii legate de diversele companii care refinanteaza proiecte abandonate sau investesc in proiecte noi. Astfel de miscari nu sunt operante pe timp de criza, motiv pentru care decizia Erste Group Immorent Romania de a cheltui aproximativ 120 milioane de euro pentru proiecte imobiliare ne obliga sa ne scuturam bine si sa reevaluam pesimismul in care ne-am balacit in ultimii ani. Decizia unei companii straine de a investi pe piata din Romania este un semn bun.

Anul acesta sunt mai multe proiecte pe piata. Analizam proiecte a caror suma finantata ajunge la 120 milioane de euro. Sunt atat centre comerciale, cat si birouri si spatii industriale, in toata tara. 2009 a fost un an cu o cadere abrupta a pietei, in 2010 a fost an de criza, iar in 2011 lucrurile se misca frumos, sunt proiecte, sunt investitori care cauta sa cumpere proiecte“, a declarat  Bogdan Cernescu, managing director Erste Group Immorent Romania.

Suntem informati, via Wall-Street.ro, ca tarisoara noastra convalescenta redevine tentanta pentru investitorii straini, in special in contextul in care Cehia si Polonia inregistreaza o supraaglomerarea deloc neglijabila.

Avand in vedere ca Erste Group Immorent a finantat in 2010 proiecte de 22 milioane de euro, iar in 2009 proiecte de 27 milioane de euro, decizia de a cheltui, in 2011, suma fabuloasa de 120 milioane de euro este, poate, singurul semn plauzibil ca Romania este pe drumul cel bun.

Investitia acestei companii este cu atat mai imbucuratoare cu cat dificultatile de care se loveste sunt multe si agasante.

Incercam sa cumparam terenuri, dar preturile sunt inca prea ridicate. E sigur ca preturile au scazut, dar daca luam in considerare ca yield-urile (randamentele) au crescut, iar chiriile s-au redus, vom vedea ca scaderile de pret la terenuri nu sunt chiar atat de mari. Terenurile sunt in continuare scumpe raportand la banii pe care ii poti obtine din proiectele pe care le dezvolti pe ele“, a adaugat Cernescu.

Concluzia reprezentantilor Erste Group Immorente este ca Romania continua sa fie un teren deosebit de fertil pentru investitorii specializati pe sectorul imobiliar:

Chiar daca macroeconomic vorbind Romania a fost mai afectata decat alte zone din regiune, vedem semne de revenire. Suntem interesati sa finantam proiecte, dar suntem mult mai selectivi, la fel ca toti jucatorii. Produsele bune, dezvoltate de companii de calitate, vor gasi finantare”, a declarat Patrick Zehetmayr, managing director EGI.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce a insemnat 2010-le pentru retailul din Romania

Inainte de a trece la subiectul acestui articol, le amintim cititorilor ca, desi retailul o duce relativ bine pe piata din Romania, nu inseamna ca traiectoria acestui sector este perfect ascendenta si ca nu apar, din cand in cand, diverse impedimente neasteptate, impedimente care ii pot bruia, mai mult sau mai putin dramatic, evolutia. Am inceput astfel pentru a veni[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii nu investesc in locuinte noi

Romania este in plina recesiune. Sau daca nu in plina recesiune, cel putin intr-o recesiune a recesiunii. De fapt. Romania nu mai este in recesiune. Romania este acum in convalescenta. Recesiunea a trecut. Romania este pe drumul cel bun. Iata ce intelegem noi din declaratiile contradictorii ale expertilor de toate facturile. Romania este si nu este in recesiune. Romania isi[...]

Citeste mai mult
coming back soon