Yandex.Metrica

Investitorii straini sunt interesati de terenurile agricole din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cotidianul britanic The Telegraph ne informeaza ca investitorii occidentali sunt din ce in ce mai interesati de terenurile agricole din Romania, suprafetele vandabile fiind incomparabil mai ieftine decat in tarile din Europa de Vest.

Se pare ca terenurile scoase pe piata sunt achizitionate cu sume derizorii. Avand in vedere ca acest sector inregistreaza, la nivel mondial, un salt substantial al preturilor, nu este de mirare ca Romania reprezinta, cel putin deocamdata, o adevarata mina de aur pentru dezvoltatorii straini.

Astfe, pretul unui hectar de teren se invarte intre 1.000 si 2.000 de euro. In cazul in care considerati ca aceste sume nu sunt deloc neglijabile, nu trebuie decat sa va aruncati privirea peste cifrele identificabile pe piata agricola din Europa de Vest. Un hectar de teren se vinde in Olanda cu nu mai putin de 50.000 euro, in timp ce in Danemarca suma standard ajunge la 28.000 de euro.

Interesul pen­tru terenul agricol romanesc nu este surprinzător avand in vedere ca la o investitie de 2 mil. euro pentru 1.000 de hectare de teren, se obtin venituri de 1 milion de euro dintr-o singura recolta de grau, la un pret mediu de 250 de euro/tona si o productie la hectar de circa 4 tone.

Desi companiile romanesti detin, cel putin deocamdata, monopolul asupra acestui segment de piata, interesul investitorilor straini pentru terenurile agricole va modifica raportul de forte in cel mai scurt timp posibil. Suntem informati ca pe piata locala si-au facut deja intrarea doi dezvoltatori straini.

Suprafata agricola a Romaniei este de 14,7 milioane de hectare, dintre care 9,4 milioane hectare teren arabil, 3,3 milioane hectare pasuni, 1,5 milioane hectare fanete, 218.000 hectare vii si 206.000 hectare livezi.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini profita de preturile foarte mici ale terenurilor agricole

Conform ultimului recensamant, numarul gospodariilor abandonate creste intr-un ritm cel putin dramatic, existand, in prezent, nu mai putin de 4,5 milioane de hectare lasate in paragina, la nivel national. In aceasta ordine de idei, remarcam faptul ca investitorii straini profita de lipsa de interes a romanilor pentru terenurile agricole si investesc intens in acest sector cu un potential lucrativ aproape[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Casele executate silit, mai ieftine decat apartamentele

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata „standard”, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul[...]

Citeste mai mult
coming back soon