Investitorii straini si Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania este, in acest moment, dinamizata de investitorii locali, cei de reputatie internatilonala preferand sa-si incerce norocul in tari ca Polonia, Turcia sau Ungaria.

In conditiile in care lucrurile par sa ajunga la un oarecare echilibru, faptul ca investitorii straini evita Romania este, in mod firesc, de rau augur. Aceasta trista realitate nu trebuie, insa, perceputa ca fiind definitiva si absoluta, dezvoltatorii straini nefiind completamente refractari la conditiile economice ale tarii noastre.

Odata economia locala repusa pe picioare, magnatii de talie internationala isi vor manifesta, din nou, interesul pentru oportunitatile oferita de Romania. Pana una alta, nu ne ramane decat sa ne inarmam cu multa rabdare si sa asteptam zilele mai bune.

Conform celui mai recent studiu Ernst&Young, din intreg segmentul de fuziuni si achizitii, cele mai importante tranzactii s-au facut in imobiliare, in prima jumatate a acestui an. Este o veste buna, dar, nuantate de intregul context economic, lucrurile nu mai par deloc roz.

Valoarea tranzactiilor intre companii pe piata locala a achizitiilor si fuziunilor a scazut, in prima parte a anului, cu 57%, la 318 milioane USD, fata de 732 milioane USD in acelasi interval al anului trecut.

Amplitudinea pietei se reduce, in acest moment, la zece tranzacţii imobiliare in primele sase luni.

Un pic de optimism se simte totusi pe piata, pentru ca partea aceasta de fuziuni si achizitii este un domeniu pe care inca se pot realiza destule tranzactii. Multe companii sunt interesate de preluari si achizitii pentru cota de piata, acesta e interesul principal.”, spune Costinel Radu, reprezentantul companiei de cosultanta lunctio.

Se pare ca investitorii straini care au supravietuit recesiunii din Romania se retrag de pe piata noastra. In conditiile in care tarile vecine sunt mult mai atractive, nu trebuie sa ne mire ca firmele si companiile de talie internationala renunta, incet dar sigur, la toate activitatile de pe ale noastre meleaguri.

In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca viitorul va fi unul al economiei “pur” locale.

Pentru a doua jumatate a anului sunt ceva intentii, dar au ramas la acest stadiu. Nu putem spune cate se vor concretiza. In perioada trecuta, doar undeva la o treime sau chiar mai putin s-au transformat in realitate. Este mai mult o perioada de tatonare. Avem companii cu care urmarim piata de un an-doi ani de zile, timp in care se discuta, se negociaza, dar nu se ia nicio decizie.“, continua reprezentantul Iunctio.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.