Yandex.Metrica

Investitorii straini si Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania este, in acest moment, dinamizata de investitorii locali, cei de reputatie internatilonala preferand sa-si incerce norocul in tari ca Polonia, Turcia sau Ungaria.

In conditiile in care lucrurile par sa ajunga la un oarecare echilibru, faptul ca investitorii straini evita Romania este, in mod firesc, de rau augur. Aceasta trista realitate nu trebuie, insa, perceputa ca fiind definitiva si absoluta, dezvoltatorii straini nefiind completamente refractari la conditiile economice ale tarii noastre.

Odata economia locala repusa pe picioare, magnatii de talie internationala isi vor manifesta, din nou, interesul pentru oportunitatile oferita de Romania. Pana una alta, nu ne ramane decat sa ne inarmam cu multa rabdare si sa asteptam zilele mai bune.

Conform celui mai recent studiu Ernst&Young, din intreg segmentul de fuziuni si achizitii, cele mai importante tranzactii s-au facut in imobiliare, in prima jumatate a acestui an. Este o veste buna, dar, nuantate de intregul context economic, lucrurile nu mai par deloc roz.

Valoarea tranzactiilor intre companii pe piata locala a achizitiilor si fuziunilor a scazut, in prima parte a anului, cu 57%, la 318 milioane USD, fata de 732 milioane USD in acelasi interval al anului trecut.

Amplitudinea pietei se reduce, in acest moment, la zece tranzacţii imobiliare in primele sase luni.

Un pic de optimism se simte totusi pe piata, pentru ca partea aceasta de fuziuni si achizitii este un domeniu pe care inca se pot realiza destule tranzactii. Multe companii sunt interesate de preluari si achizitii pentru cota de piata, acesta e interesul principal.”, spune Costinel Radu, reprezentantul companiei de cosultanta lunctio.

Se pare ca investitorii straini care au supravietuit recesiunii din Romania se retrag de pe piata noastra. In conditiile in care tarile vecine sunt mult mai atractive, nu trebuie sa ne mire ca firmele si companiile de talie internationala renunta, incet dar sigur, la toate activitatile de pe ale noastre meleaguri.

In aceeasi ordine de idei, suntem informati ca viitorul va fi unul al economiei “pur” locale.

Pentru a doua jumatate a anului sunt ceva intentii, dar au ramas la acest stadiu. Nu putem spune cate se vor concretiza. In perioada trecuta, doar undeva la o treime sau chiar mai putin s-au transformat in realitate. Este mai mult o perioada de tatonare. Avem companii cu care urmarim piata de un an-doi ani de zile, timp in care se discuta, se negociaza, dar nu se ia nicio decizie.“, continua reprezentantul Iunctio.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

De ce ne parasesc investitorii straini

Se stie ca piata imobiliara din Romania a fost dinamizata de investitiile straine. n ciuda faptului ca oficialii guvernamentali persista intr-un patriotism vetust, sustinand sus si tare ca economia locala a cunoscut boom-ul pre-recesiune datorita miscarilor esentialmente interne, adevarul este ca fara aportul investitional de peste granite am fi fost pe nicaieri. Avand in vedere ca investitorii straini isi fac[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Retail-ul romanesc duce lipsa de investitori straini

Se pare ca piata de retail din Romania a intrat intr-un con de umbra, investitorii straini incercandu-si norocul in alte tari mai putin traumatizate de recenta criza economica. Potrivit unui clasament realizat de compania de consultanta A.T. Kearney, Romania nu mai figureaza in topul celor 30 de tari vanate de investitorii de pe piata retailului. Avand in vedere ca ultimii[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania. In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura[...]

Citeste mai mult
coming back soon